Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Presna ajdova kaša

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
presna ajdova kasa
Danes ti predstavljam idejo za malce drugačen zajtrk, ki te bo dodobra nasitil in napolnil z vsemi finimi hranili.✨ Glavna zvezda zajtrka je slovenska ekološka ajdova kaša, ki je imela že včasih pomembno vlogo v prehrani - žganci, štruklji, močnik, kruh, you name it.??‍? Zaradi lokalne pridelave, odlične hranilne sestave, zanimivega, a domačega okusa in preproste priprave se vse pogosteje znajde na krožnikih tudi danes.?️Iz spodnjega recepta dobiš eno konkretno porcijo, če pa h kaši dodaš nekaj sadja in drugih dodatkov, jo lahko razdeliš v dve manjši porciji in drugo deliš s tebi ljubo osebo ??‍?‍?? ali pa jo shraniš v hladilnik za naslednji dan.
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Presna ajdova kaša

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

Navodila za pripravo:

1. Korak Ajdovo kašo čez noč namočiš v hladni vodi, naslednje jutro pa jo fino spereš s pomočjo cedila, da odstraniš nastalo mogoče malenkost sluzasto situacijo.💦 Prestaviš jo v blender (če ga nimaš, si pomagaš s paličnim mešalnikom) in dodaš ostale sestavine, razen sladila. Zblendaš, nato pa zmes poskusiš, da vidiš koliko 🤏🏼(če sploh kaj) sladila boš dodal-a - kar je odvisno od tega, kateri rastlinski napitek uporabiš, saj so različno sladki. S količino napitka si prilagodiš gostoto kaše. Na tem mestu lahko ta enostaven postopek priprave zaključiš, prestaviš kašo v skledico in na vrh dodaš liofilizirano, sveže sezonsko ali zamrznjeno sadje, žlico marmelade, semena, oreščke (ali masla le-teh), kakšno žlico jogurta za svežino. Karkoli imaš pri roki in ti zjutraj zadiši!🌞 Če pa želiš, da te okusi popeljejo nazaj v otroštvo, te spomnijo na čokolešnik okus, dodaš še lešnikovo maslo in kakav. Če je zmes pregosta, dodaš še žlico rastlinskega napitka in zadevo še enkrat zblendaš, nato pa postrežeš z dodatki po vrhu.
2. Korak Lokalna osnova tega zmanjškarskega recepta je ena in edina - slovenska ekološka ajdova kaša, ki jo najdeš v Rifuzlu na rinfuzo in je nutricionistično gledano superiorno živilo. Čez noč namočena je odlična tudi v solatah, juhah ali kot priloga. Si vedel-a, da s sejanjem ajde omogočimo dobro prezimitev čebel, saj bogato medi ravno konec poletja, ko v naravi ni drugega nektarja in cvetnega prahu? 🍯Tako pomagamo ohranjati čebele, ki pozitivno vplivajo na biotsko raznovrstnost v naravi in z opraševanjem omogočajo velik del domače pridelave hrane.🐝🌱

Naroči sestavine z 10% popustom:

Rifuzl izdelki.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,26 €
Skupaj:
11,34 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno