Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Naša zgodba
Naša zgodba
Naša zgodba
Naša zgodba

Naša zgodba

2013

Prvi klik spletne trgovine Mojačokolada.si se je zgodil v letu 2013. Od prvega klika naprej združujemo širok nabor čokoladnih izdelkov. Danes naša mala čokoladnica vsebuje že več kot tisoč različnih čokoladnih izdelkov! Lahko se ponašamo z nazivom najslajše spletne trgovine na planetu. S sloganom "Mojačokolada.si - najljubši kraj za čokoholike" pa želimo ljubiteljem pravih čokolad omogočiti prvovrstno kvaliteto skrbno izbranih izdelkov, razgibano izbiro, preprost nakup in ugodno kupčijo.

2019

Po prvem kliku, ki se je zgodil leta 2013 pa je prišla nova prelomnica za čokoladno ekipo. V letu 2019 so luč slaščičarskega sveta postopoma zagledali BAM izdelki za peko. Med prvimi so spletne police zasedle čokoladne kapljice, ki se od ostalih čokolad za peko razlikujejo ravno v obliki kapljic, ki omogočajo enakomerno in enostavnejše topljenje. Čokoladne kapljice so ustvarile mnogo odličnih sladic, zato se leto 2019 v našo čokoladno zgodbo zapiše kot popoln preobrat. Čokoladna darila zamenjajo izdelki za peko, logotip Mojačokolada.si se postopoma spremeni v BAM Become A Master. Kategorija izdelkov za peko pozdravlja nove člane, ki ti z veseljem pomagajo pri pripravi naslednjih sladic. Poleg nakupa na naši spletni strani pa lahko BAM izdelke najdeš tudi na več kot 50 prodajnih mestih.

2022

Kategorija izdelkov za peko zdaj šteje že več kot sto izdelkov. Da bi še bolj spodbudili svet slaščičarstva in ga približali tudi domačim slaščičarjem ali slaščičarkam, smo pripravili BAM slaščičarsko akademijo. Že poznani BAM izdelki za peko te bodo v spretnih rokah slaščičarjev popeljali v najbolj čokoladne okuse. Skozi spletno akademijo spoznaš različne tehnike, ki jih pri pripravi sladic uporabljajo skrbno izbrani slaščičarji. BAM slaščičarska akademija s poudarkom na praktičnih primerih tako skrbi, da bo tvoje že obstoječe znanje še širše prav tako pa s tabo deli najbolj praktične primere, ki bodo poenostavili pripravo sladic. Ko pa je že vse tako modernega izgleda, naj bo še naša nova spletna stran! Nam je uspelo? :)

Kdo smo?

Hej, ti! Spoznajmo se! Trgovina Rifuzl je prva zmanjškarska (zero-waste) trgovinica v Sloveniji, ki ti omogoča, da vse, kar ti srce poželi, prineseš domov brez odvečne plastične embalaže. Ideja za trgovinico se je ustanoviteljema Manci in Primožu porodila na dopustu v Grčiji, ko sta z dvema prijateljema sedela na plaži in čakala sončni zahod. V mivki, na kateri so sedeli, so opazili ogromno slamic, ovitkov od sladoleda, čokoladic in plastenk ter se začeli spraševati, kako bi lahko vse te nepotrebne odpadke preprečili. Manca in Primož sta se skozi svoj trud, da zmanjšata količino odpadkov v njunem vsakdanu spoznala in povezala s številnimi pridelovalci, v 2018 pa sta se odločila, da jih združita na enem mestu v Šiški in tako omogočita tudi ostalim zmanjškarjem in zmanjškar'cam, da na enem mestu najdejo vse, kar potrebujejo. 

Primož je z nami podpiral zajeten vogal Rifuzla do julija 2021, nato pa je njegovo srce nenadoma ugasnilo. Svoje poslanstvo po ustvarjanju lepšega sveta širi naprej v novih, nam nepoznanih dimenzijah. Primož, hvala za vse, kar si nas v prekratkih 3 letih naučil.

Manca, najlepša hvala za srčno vodnje, ves trud in dobro voljo, ki si jih vložila in delila z nami. Tvoja vizija in močna želja sta omogočili, da imamo sredi Ljubljane vsi zmanjškarji svoj kotiček sreče, kjer si napolnimo svoje kozarčke in uživamo v radostih, ki jih prinaša življenje brez odvečni odpadkov. Rifuzlarke se še naprej trudimo, da bo Rifuzl še naprej najboljša trgovinica pod soncem in se veselimo vsakega tvojega obiska na drugi strani pulta

Zakaj Rifuzl obstaja?

Rifuzl ti olajša, približa in poenostavi nakupovanje izdelkov v lastno embalažo, z namenom, da ne proizvajamo odpadkov, skrbimo za naravo in naše zdravje.

Na enem mestu ti Rifuzl ponuja vse, kar gospodinjstvo potrebuje, s poudarkom na kvalitetnih, pretežno ekoloških izdelkih lokalnih dobaviteljev.

Z nakupom pripomoreš k čistejšemu okolju, v katerem živimo in bodo živeli naši otroci in hkrati podpiraš lokalne pridelovalce, lokalno gospodarstvo

Vrednote

Domačnost

Stranke se v Rifuzlu in v naši družbi počutite prijetno in domače. Pri prihodu v trgovino te z nasmeškom pozdravimo in te vprašamo, kako ti lahko pomagamo. Nismo uradni, v pogovoru med sabo in s strankami se tikamo (razen, če to ni primerno oz. tega ne želiš). Z veseljem kdaj poklepetamo o čisto vsakdanjih stvareh ali ti podamo kakšen nasvet, kako pripraviti ali uporabiti izdelke v naši ponudbi.

Odkritosrčnost

Rifuzl posluje transparentno, kar pomeni, da razkrijemo od kod kje pride, kako je pridelano, kako pride do nas. Naše pridobljeno znanje in dobre prakse smo pripravljeni deliti z drugimi podjetji, če čutimo, da so njihovi nameni zmanjševanja odpadkov iskreni.

Za dobrobit narave v vseh korakih

Ni nam dovolj, da smo trgovina brez plastične embalaže za enkratno uporabo. Tudi pri dobavi in transportu izdelkov do nas stremimo k temu, da čim bolj zmanjšamo ogljični odtis. Izobražujemo naše pridelovalce in ponudnike o boljših načinih transporta in dobave živil do nas. Podpiramo posameznike in organizacije, ki skrbijo za čistejši svet, tudi sami pomagamo pri raznih akcijah, izobražujemo, vzpodbujamo, dajemo dober zgled za življenje brez odpadkov.

Veselje do našega dela in vsakodnevnih izboljšav

Stremimo k najboljši možni izkušnji kupcev v Rifuzlu – s prijaznostjo, strokovnostjo, domačnostjo, pa tudi s (premišljeno in etično) uporabo tehnologije. Vsak dan prihajamo na delo z željo, da nakupovanje z manj odpadki naredimo enostavno, priročno, dostopno, zabavno. Skratka takšno, da vsak, ki obišče Rifuzl, želi o tej izkušnji povedati tudi drugim in širiti pozitivno spremembo v svetu!

Hrabrost

Ni nas strah delati stvari drugače, kot to počne oz. misli večina, če menimo, da je na dolgi rok tako boljše za družbo.


Rifuzlova lestvica načel za ponudbo

Ponudba izdelkov v Rifuzlu je oblikovana po spodnjih načelih, ki si vrstijo okvirno po pomembnosti padajoče. Pri prvem načelu ne delamo kompromisov, za ostala pa poskušamo najti najboljšo zmanjškarsko rešitev:

 1. V Rifuzlu ni noben izdelek, ki ga prodajamo na prodajni polici, pakiran v plastiko za enkratno uporabo.*
 2. V Rifuzlu želimo na enem mestu ponuditi čim širši spekter izdelkov in potrebščin za življenje, da olajšamo nakupovanje brez plastične embalaže.
 3. V Rifuzlu želimo ponuditi kakovostne izdelke lokalnih, manjših pridelovalcev z zgodbo, strastjo do svojega dela in iskreno željo, da izdelke ponudijo brez plastične embalaže.
 4. V Rifuzlu želimo ponuditi izdelke pridelovalcev in dobaviteljev, ki nam lahko izdelke tudi do naše trgovine dobavijo brez plastične embalaže in s čim manj odpadki.V Rifuzlu želimo prodajati izdelke z ekološkim certifikatom.
 5. V Rifuzlu želimo prodajati izdelke iz trajnostne pridelave, po načelih pravične trgovine (fair trade).
 6. V Rifuzlu imajo prednost izdelki, ki se prodajajo v rinfuzi ali v povratni embalaži pred tistimi, ki se prodajajo v stekleni ali papirnati embalaži.
 7. V Rifuzlu želimo sodelovati z dobavitelji, ki so čim bližje trgovini.
 8. V Rifuzlu želimo ponuditi cenovno dostopne oz. konkurenčne izdelke.

*Dodatno pojasnilo za prvo točko: Na naših policah ne boš našel-a izdelka, ki bi bil zapakiran v plastično embalažo, ki bi pri tebi doma predstavljala odpadek. Žal je realnost taka, da določena živila (predvsem iz uvoza), še vedno dobimo pakirana v plastično embalažo za enkratno uporabo, a stremimo k temu, da so potem ta pakiranja čim večja (običajno 10, 15 ali 25 kg).

Ne obljubljamo, da bo v vsakem trenutku ponudba točno v skladu s temi načeli, imaš pa našo besedo, da vsakodnevno delamo na tem, da se bliža temu idealu – veseli bomo tudi, če nam predloge za izboljšave poveš!


Kdo kupuje v Rifuzlu?

Rifuzlarji! To ste vsi tisti, ki verjamete enako, kot verjamemo mi: da je plastična embalaža za enkratno uporabo nepotrebna, da lahko veliko kvalitetnih, zdravih in okusnih izdelkov dobimo lokalno in da želimo svet pustiti čist tudi za vsa bitja, ki bodo živela za nami.

Tudi tisti, ki verjamete, da je poštena cena kvalitetnih izdelkov takšna, da so vsi pravično plačani za svoje delo – od kmeta, ki pridela in požanje žito, do prodajalke v Rifuzlu, ki ti prijazno svetuje in postreže.

Rifuzlarji smo večinoma družine z malimi otroci, bodoče mamice, študentje, mladi pari ali mladi sami. ? Pa tudi starejši, ki se še nostalgično spominjate časov, ko je bilo nakupovanje v rinfuzi nekaj običajnega, vas moti, kako hitro se napolni smetnjak za embalažo in z mladostno iskrico v očeh stopite čez Rifuzlov prag ter si privoščite kakšno lokalno dobroto z naših polic.


Za zaključek …

Želimo, da Rifuzl sooblikuješ z nami tudi ti, draga stranka. Sporoči nam vse dvome in vprašanja, da jih skupaj razjasnimo in najdemo rešitev.Ker je naša ekipa majhna in ima dan samo 24 ur (pa je potrebno še kakšno uro odspati v tem času), pridelovalcem in dobaviteljem verjamemo tudi na besedo. Pri tem obstaja seveda možnost, da kdaj kaj spregledamo in se izkaže, da naše delo in ponudba nista v skladu z našimi načeli in poslanstvom. Če to opaziš, nas prosim opozori. Z veseljem ti prisluhnemo, če se ti kaj ne zdi v redu. Konec koncev – več glav več ve! Se vidimo v Rifuzlu!


Pozdrav od ekipe!

Dejan Cesar

Preberi več

Dejan Cesar

Preberi več

Andraž G.

Vodja projekta
Preberi več

Andraž G.

Vodja projekta

Optimizacija procesov, test novih BAM izdelkov, planiranje najboljših teambuildingov niso ravno v enaki branži, a skupaj gredo z roko v roki. Njegov moto: Raziščimo problem in nato poiščimo rešitev.

 1. Kako skrbiš za svoje zaposlene? Moj modus operandi sloni predvsem na zaupanju, spoštovanju in motivaciji posameznika. In če naštejem še nekaj "bonbončkov": kvartalna presenečenja (zadnje: gajbica sadja&zelenjave), konkurenčne plače z maksimalnimi regresi, open office (večina ekipe dela remote first, z možnostjo dela v pisarni) brez "štemplanja", dvakrat letno 3-dnevni teambuildingi, tedenski "weekly-ji" z vsakim posameznikom (za prav vsakega si čisto vsak teden brez izjeme vzamem vsaj 15 min) & občasna kosila.
 2. Česa te je najbolj strah? V tem trenutku predvsem kako bo situacija v svetu vplivala na nas in na naše okolje. Ampak iskreno verjamem, da imamo zdaj resnično fantastično ekipo, ki bo zmogla čez vse prepreke in ovire. :)
 3. Kje te najdemo, ko nisi v službi? V kuhinji ali na sprehodu. Čez vikende pa v zraku (sem navdušen jadralni padalec) ali kje na kakšnem hribu.

Barbara K.

Urednica spletnih strani in procesov
Preberi več

Barbara K.

Urednica spletnih strani in procesov

Je kot reševalno vozilo, le da se sprehaja po spletu in malo med člani ekipe. S svojim znanjem in izkušnjami, s katerimi piše že deseto leto čokoladne zgodbe, skrbi za pravilno delovanje spletne strani, ustvarjanje najboljše uporabniške izkušnje in optimiziranje procesov.

 1. Katero sladico najraje pripraviš? Pravzaprav redko pripravljam iste sladice, ker rada eksperimentiram z novimi recepti. Se pa največkrat v moji kuhinji ponavlja priprava mousse in kremnih sladic :)
 2. Kaj bi počela, če ne bi bila del BAM ekipe? Dobro vprašanje :) Ker si po toliko letih obkroženosti s čokolado (10 and still counting) niti ne predstavljam kaj drugega he he. Šalo na stran - mislim, da bi se vseeno podala v podoben digitalni projekt, saj mi je takšno delo pisano na kožo.
 3. Delo od doma ali delo v pisarni? Definitivno izberem delo od doma, ker lahko v svoji domači pisarni še bolj produktivno izkoristim čas. Kadar pa "pogrešam" ostalo ekipo, pa so ti le klik ali klic stran :)


Nika Š.

Vodja marketinga
Preberi več

Nika Š.

Vodja marketinga

Nika je tista, ki BAM marketing ekipo povezuje v celoto. Poskrbi, da procesi tečejo gladko, da pravočasno o vseh novostih v BAM svetu izveš tudi ti.

 1. Česa te je najbolj strah?  Obstanka na istem mestu.
 2. Kam bi najraje odpotoval? Na toplo, k morju in soncu! :P Mehika, Sejšeli, Zanzibar, Tajska, Dubai,.. The list never ends.
 3. Kaj bi počel, če bi imel toliko denarja, da ti ne bi bilo treba hoditi v službo? Z družino prepotovala svet! Odkrivala nove kulture, uživala v hrani, pijači & vseh možnih danih trenutkih. Poskrbela za vso družino & bližnje prijatelje. Hkrati pa s svetovanjem in sodelovanjem, tudi vlaganjem pomagala podjetjem, ki imajo res kvalitetno idejo (izdelek/storitev), da izboljšajo poslovanje.

Gašper R.

Programer
Preberi več

Gašper R.

Programer

Mojster za našo spletno trgovino in razvijalec vseh tehničnih novosti. Gašper poskrbi, da je tvoje spletno nakupovanje nemoteno in priskoči na pomoč, če imaš težave z delovanjem BAM spletne strani.

 1. Kam bi najraje odpotoval? Road trip po Ameriki, drugače pa Bali, Havaji,.
 2. Najboljši trenutek v delovnem dnevu? Ko se vse zadeve poklopijo brez komplikacij.
 3. Kaj bi počel, če bi imel toliko denarja, da ti ne bi bilo treba hoditi v službo? Upočasnil bi svoj ritem, prepotoval svet, poskrbel za bližnje, si zgradil bajtico na morju in se spoznal z enim random hobijem :)

Vrednote

🏡

Domačnost

Stranke se v Rifuzlu in v naši družbi počutite prijetno in domače. Pri prihodu v trgovino te z nasmeškom pozdravimo in te vprašamo, kako ti lahko pomagamo. Nismo uradni, v pogovoru med sabo in s strankami se tikamo (razen, če to ni primerno oz. tega ne želiš). Z veseljem kdaj poklepetamo o čisto vsakdanjih stvareh ali ti podamo kakšen nasvet, kako pripraviti ali uporabiti izdelke v naši ponudbi.
💕

Odkritosrčnost

Rifuzl posluje transparentno, kar pomeni, da razkrijemo od kod kje pride, kako je pridelano, kako pride do nas. Naše pridobljeno znanje in dobre prakse smo pripravljeni deliti z drugimi podjetji, če čutimo, da so njihovi nameni zmanjševanja odpadkov iskreni.
🍀

Za dobrobit narave v vseh korakih

Ni nam dovolj, da smo trgovina brez plastične embalaže za enkratno uporabo. Tudi pri dobavi in transportu izdelkov do nas stremimo k temu, da čim bolj zmanjšamo ogljični odtis. Izobražujemo naše pridelovalce in ponudnike o boljših načinih transporta in dobave živil do nas. Podpiramo posameznike in organizacije, ki skrbijo za čistejši svet, tudi sami pomagamo pri raznih akcijah, izobražujemo, vzpodbujamo, dajemo dober zgled za življenje brez odpadkov.
💁‍♀️💁‍♂️‍️

Veselje do našega dela in vsakodnevnih izboljšav

Stremimo k najboljši možni izkušnji kupcev v Rifuzlu – s prijaznostjo, strokovnostjo, domačnostjo, pa tudi s (premišljeno in etično) uporabo tehnologije. Vsak dan prihajamo na delo z željo, da nakupovanje z manj odpadki naredimo enostavno, priročno, dostopno, zabavno. Skratka takšno, da vsak, ki obišče Rifuzl, želi o tej izkušnji povedati tudi drugim in širiti pozitivno spremembo v svetu!
💪️‍️

Hrabrost

Ni nas strah delati stvari drugače, kot to počne oz. misli večina, če menimo, da je na dolgi rok tako boljše za družbo.
✌️‍️

Ne govorimo, kako delamo, ampak to pokažemo

Kakor je zapisano v uvodu, so vse te besede zaman, če se po njih ne ravnamo in ne v praksi ne počnemo tega, kar je tu zapisano.

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno