Spodaj so predstavljeni dobavitelji in izdelki, ki se bodo pojavili na naročilnici v tem mesecu, a najverjetneje ne vsi naenkrat. Že zdaj pa si preberi o njihovem delu tako, da klikneš na eno izmed spodnjih slik!
V Devetivasi vsak dan omamno diši po slastnih krušnih dobrotah. Njihovi pekovski mojstri z veliko ljubezni in dobre volje pečejo žemljice, hlebce, štruce in druge vrste kruhov v stari parni peči, ki predstavlja jedro naše pekarne.
Zakaj so mandarine iz doline Neretve, ki jih dobiš v Rifuzlu, toliko boljšega okusa in bolj zdrave, kot tiste, uvožene od nekje daleč?
Ekološka kmetija Kukenberger se razprostira na 24 ha površine v okolici Trebnjega.
Androžarna je butična pekarna iz okolice Kranja, v kateri ustvarja Andraž, kot že ime pove - pekovske izdelke z drožmi. Pri njem najdeš vse od klasičnih hlebcev do slanih prigrizkov, peciva in gurmanskih slaščic. V Androžarni za vzhajanje testa ne uporabljajo drugega kot mlečnokislinsko in ocetno fermentacijo z drožmi, ki jih Andraž skrbno goji že več let. Vse skupaj se je začelo, ko je Andraž leta 2018 obiskal delavnico peke z drožmi. Kmalu je ugotovil, da je peka njegova velika strast in življenjsko poslanstvo. Iz peke za družino, prijatelje in znance se je hobi hitro prelevil v podjetje in danes se lahko Andraž pohvali s svojo lastno pekarno Androžarno. Vsi njegovi izdelki so izdelani brez industrijskega kvasa, barvil, arom in dodanih aditivov. Za izdelavo pa uporablja izključno lokalno slovensko moko, ki jo meljejo v Mlinu Kolenko.
Andraž se lahko še posebej pohvali z okusnimi babkami, fokačami, prestami in sladkimi rolicami.
Fržek je blagovna znamka slovenskih, organskih, veganskih, predvsem pa etičnih prehrambnih izdelkov. Načela po katerih deluje so: naravno, od blizu in zdravo, saj ve, da dober izdelek naredijo edino dobre sestavine.
Osnova njihovega delovanja je preprostost. Vsi recepti so zelo enostavni, tudi začimb ne dodajajo, da lahko osnovni okusi namazov pridejo bolj do izraza.
Fržkovi izdelki so namenjeni vsem! Še posebej pa jih imajo radi ljudje, katerim je pomembna dobrobit celotnega sveta, skrbijo za okolje in kupujejo lokalne, ekološke in zero-waste izdelke.
A veste kako naredimo zdravo še bolj zdravo? Erika to ve: “s fermentacijo”, procesom, ki terja svoj čas, izdelki pa so posledično lažje prebavljivi ter vir bioaktivnih snovi in probiotikov.
V Fermentarnici svojim kupcem z uporabo znanosti in tehnologije razvija alternativne ročno izdelane rastlinske produkte. Ti so izjemnega okusa, bolj hranljivi, trajnostni, zdravju prijazni in prava probiotična bomba. Na prvem mestu so ji skrb za naš planet, splošno zdravje posameznika, predvsem pa zdrav mikrobiom in to se opazi tudi v njenih produktih.
V naboru njenih izdelkov tako najdeš fermentirane veganske sire in veganske namaze različnih okusov - vsem pa je skupno to, da so polni probiotikov.