✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Pralni prašek iz pralnih oreščkov

(1 mnenje stranke)

8,90  / kg

Ekološki pralni prašek iz pralnih oreščkov za pranje belega perila in pralnih plenic, na rinfuzo.

 • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, rabljeno embalažo od čistil, detergentov.
 • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Pralni prašek dobimo v povratnem kovinskem vedru.
 • 🇨🇿 Poreklo: Češka.
 • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000402 Kategorija: Brand:

Opis

Pralni prašek za pranje belega perila in pralnih plenic je izdelan na osnovi mletih pralnih oreščkov ekološke kakovosti, ki se že stoletja uporabljajo kot naravno pralno sredstvo. Dodana pralna soda in soda bikarbona poskrbita za razmaščevanje in odstranjevanje vonjav, belilo na kisikovi osnovi pa za učinkovito odstranjevanje madežev. Prašek ne vsebuje eteričnih olj in dišav, zato je brez vonja.

Je dermatološko testiran in primeren tudi za pranje otroških oblačil in pralnih plenic.

Uporaba in shranjevanje

Pralni prašek začne delovati šele pri temperaturah višjih od 40 ˚C, za boljši učinek pa perilo operi na 50 °C ali več. Za eno pranje odmeri približno 50 g praška (ali 4 velike žlice). 

V primeru trdovratnejših madežev, te pred pranjem najprej dodatno obdelaj. To lahko narediš tako, da perilo namočiš v vroči vodi z raztopljenim Oxy Power-jem ali pa madeže dodatno obdelaš s kakšnim drugim odstranjevalcem trdovratnih madežev.

Pri na splošno bolj umazanem perilu lahko prašku dodaš še dodatno žlico Oxy power-ja kar direktno v boben.

Ker je prašek brez vonja, lahko po želji pri pranju dodaš kakšno kapljico tvojega najljubšega eteričnega olja, da bodo tudi oblačila prijetno dišeča.

Pralni prašek shranjuj v zaprti posodi, stran od vlage in neposredne vročine.

Opozorilo

Prašek lahko povzroča draženje oči, zato ga shranjuj na varnem mestu, stran od dosega rok otrok. Če pride v stik z očmi, izpiraj z vodo nekaj minut.

Zanimivost

Na učinkovitost pranja vpliva tudi trdota vode, kjer živimo. V primeru trde vode, ja zato ponavadi potrebna uporaba večje količine praška ali pa dodatna sredstva za mehčanje vode.

> 30 % natrijev karbonat (pralna soda), < 5 % prah pralnih oreščkov, 5-15 % silikati, 5-15 % natrijev bikarbonat, 5-15 % natrijev perkarbonat, natrijev citrat, olivno milo v prahu (milo iz olivnega olja, natrijev klorid - sol).

1 mnenje za Pralni prašek iz pralnih oreščkov

 1. Nessya

  Na žalost nam za pranje pralnih plenic ne ustreza. Za cca 3kg plenic ga je treba dati 220-250ml, da šele dobro opere, torej veliko več, kot piše v navodilih. Zato je potem kar drag. Pri 40 temp. z manj praška ne opere niti materinega mleka. Morda ga bomo kasneje uporabljali za obleke, ki ne bojo tako umazane. Škoda, ker je ekološki odtis praška sicer res nizek.

  • Manca Behrič

   Živjo! Joj, kako smo hvaležni za take komentarje! Super, da si napisala svojo izkušnjo, čeprav negativno, saj le tako lahko vidimo, kje bi bilo potrebno navodila za uporabo izdelkov še dodelati ali pa pomagamo z nasveti in lastnimi izkušnjami.?
   Glede na moje lastne izkušnje in tudi izkušnje drugih strank bi najprej svetovala, da prašek iz pralnih oreščkov vedno uporabljaš pri temperaturi nad 40 °C, torej pranje pri vsaj 50 °C. Pri tej temperaturi se pralni oreščki v prašku zagotovo “aktivirajo” in bolj učinkovito opravijo svojo nalogo.
   Drugi nasvet pa je dodatna predhodna obdelava trdovratnih madežev (kar so v tvojem primeru madeži na plenicah in materino mleko). Kar pomeni, da npr. pleničke pred pranjem namakaš v vodi s pralno sodo, še boljše pa če jih obdelaš z dodatnim sredstvom za odstranjevanje trdovratnih madežev. To lahko narediš s katerimkoli sredstvom, ki ga imaš doma, pri nas pa lahko dobiš Puer, ki je odstranjevalec trdovratnih madežev na osnovi kiskovega belila. Namreč proizvajalec tega pralnega praška za pranje trdovratnih madežev navaja prav to, da perilo (oz. v tvojem primeru plenice) najprej v vroči vodi (zopet vsaj 40 °C) namakaš skupaj z 1-2 žlicama Puerja za par ur ali preko noči in nato opereš kot običajno. Poznam kar nekaj mamic in očkov, ki uporabljajo pralne plenice in k nam zahajajo po to kombinacijo praška in Puerja in so zelo zadovoljni z rezultati pranja.?
   Upam, da ti bodo podani nasveti koristili in daš prašku še eno priložnost. Zelo bom vesela tvoje povratne informacije ?.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…