🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Pralna soda

2,90  / kg

Eko pralna soda natrijev karbonat Tierra verde na rinfuzo.

Šifra: 000404 Kategorija:

Opis

Pralna soda, ki jo poznamo tudi pod imenom natrijev karbonat (Na2CO3), nastane pri segrevanju jedilne sode. Je bela snov v prahu, ki sodi v isto družino kot soda bikarbona, a je od te veliko bolj bazična (pH11) in je zato ne uporabljamo v prehrani. .Ker se nanjo vežejo minerali, ki so raztopljeni v trdi vodi, jo uporabljamo kot “mehčalec” vode. Raztaplja maščobe in odstranjuje madeže z oblačil. Zaradi vseh teh lastnosti jo uporabljamo predvsem za izdelavo domačega praška za perilo, ali kot ojačevalec praškov, lahko pa tudi za čiščenje trdovratne umazanije v kuhinji.

Uporaba

Pranje z doma narejenim praškom iz pralne sode je eden od najbolj ekonomičnih in okolju prijaznih načinov pranja perila.

Recept za izdelavo domačega praška za perilo:

V velik lonec vlij 2,5l vode in segrevaj da zavre, nato odstavi lonec. Dodaj 100 g naribanega pralnega mila in mešaj dokler se milo popolnoma raztopi. Nato dodaj še 3 žlice pralne sode in ponovno premešaj. na tej stopnji lahko dodaš tudi nekaj kapljic eteričnega olja. Nato počakaj, da se zmes ohladi, med tem pa jo večkrat temeljito premešaj, saj se bo začela strjevati. Ko bo zmes sobne temperature, ji lahko dodaš še nekaj dl vode, da bo vse skupaj bolj tekoče in preliješ v posodo za prašek ali v steklene kozarce. Nikoli posode ne napolni do vrha, saj je potrebno gel pred vsako uporabo pretresti. Prašek je primeren za pranje normalnega pisanega perila. Za belo perilo dodaj Puer – belilo na kisikovi osnovi, trdovratne madeže pa obdelaj že pred pranjem.

Opozorilo
Shranjuj stran od dosega rok otrok.

Previdno, da ne pride v stik z očmi. če se to zgodi, previdno izpiraj z vodo nekaj minut. Odstrani kontaktne leče, če je to mogoče. Če draženje oči ne poneha, poišči zdravstveno pomoč.

Shranjevanje

Pralno sodo shranjuj v tesno zaprti posodi, da ne pride v stik z vlago.

Zanimivost

Tierra verde za svoje izdelke izbira sestavine s čim manjšim vplivom na obremenitev ljudi in planeta. Proizvodnja je živalim prijazna, saj ne opravljajo nikakršnih testiranj na njih.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pralna soda”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja