✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Menstrualne hlačke AllMatters

30,00 

Pralne menstrualne hlačke AllMatters v črni barvi, različnih velikosti. So zelo vpojne in jih lahko uporabljaš samostojno v času menstruacije ali kot dodatno zaščito skupaj z menstrualno skodelico. Trajnostna in udobna rešitev v času menstruacije.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. AllMatters nam izdelke pošlje po pošti brez plastičnih polnil ali ovojev.
  • 🇩🇰 Poreklo: Danska.
Šifra: 1472 Kategorija: Brand:

Opis

Menstrualne hlačke AllMatters so na pogled in otip kot normalno udobno spodnje perilo, le da so narejene iz več plasti različnega materiala, ki preprečuje, da bi hlačke premočile.

Kako delujejo?
1. Prva plast je iz 77 % poliestra in 23 % merino volne, ki daje občutek suhosti, je naravno antibakterijska in preprečuje neprijetne vonjave.
2. Vpojna plast je narejena iz trajnostne 100 % VEOCEL™ viskoze, ki bo poskrbela, da bo tvoja koža ostala suha in se boš počutila udobno.
3. Neprepustna plast iz 100 % kvalitetnega poliestra, ki hkrati diha in bo dolgo služila svojemu namenu.
4. Zunanja plast pa je narejena iz 94 % TENCEL™ Lyocell-a in 6 % elastana, kar daje hlačkam mehkobo in udobje.

Zaradi več funkcionalnih plasti in kvalitetnih ter udobnih materialov hlačke preprosto opereš in uporabljaš več let in bodo še vedno služile svojemu namenu.

Uporaba in nega

Pred prvo uporabo menstrualne hlačke operi na 30 °C ali ročno z blagim detergentom (ne uporabljaj mehčalca). Nato jih samostojno uporabi v času menstruacije (namesto menstrualne skodelice, vložka ali tampona) ali pa kot dodatno zaščito v kombinaciji z menstrualno skodelico. Prav tako jih lahko uporabiš kot zaščito pri blagi inkontinenci.

Kako pogosto boš morala menjati hlačke, je seveda odvisno od moči menstrualnega toka – a za občutek – te hlačke nadomestijo 1-2 klasična tampona (zadržijo lahko cca 10 ml tekočine). Priporočamo ti, da jih zamenjaš vsaj na 8 – 12 ur, boš pa tudi sama dobila občutek, kdaj jih je potrebno zamenjati. Bodi pozorna na občutek mokrote in če se na tkanini vidi tekočina.

Po uporabi hlačke najprej dobro speri pod hladno tekočo vodo, da spereš večino krvi, nato pa kot običajno operi v pralnem stroju na 30 °C ali ročno. Uporabi blag detergent in ne uporabljaj mehčalca ali belila. Nato jih preprosto posuši na zraku in ponovno uporabi. 🙂

Kadar si na poti, lahko hlačke po uporabi le dobro spereš pod tekočo vodo, nato pa spraviš v neprepustno torobico in jih opereš v stroju, ko prideš domov.

Zanimivost

Poznaš materiala VEOCEL™ in TENCEL™? To so novodobni polsintetični materiali, katerih vlakna temeljijo na celulozi trajnostno pridobljeni iz dreves. Zato so prepoznani kot naravi in okolju bolj prijazna alternativa. Ti materiali nudijo udobje in ne vsebujejo za tvojo kožo škodljivih snovi.

Logotip proizvajalca AllMatters

AllMatters

Si vedel-a, da se vložki in tamponi za enkratno uporabo na smetiščih razkrajajo tudi do 500 let?

AllMatters – prej poznan pod imenom OrganiCup je angleško podjetje, ki se tega močno zaveda in ima eno samo vizijo: razširiti uporabo menstrualnih izdelkov za večkratno uporabo. Ti so prijazni do narave, saj jih lahko uporabimo vedno znova in znova, ter tudi do denarnice, saj jih kupimo enkrat in jih imamo več let. V prvi vrsti je to menstrualna skodelica, katerih so prodali že več kot 2 milijona. Verjamejo, da imajo majhne spremembe, kot je uporaba menstrualne skodelice namesto vložkov in tamponov, velik vpliv. O tem pričajo tudi številke. Do leta 2023 so namreč s prodajo svojih izdelkov preprečili nastanek 7.000 ton odpadkov.  Trudijo se, da bi bili njihovi izdelki dostopni vsem in aktivno pristopajo tudi k destigmatizaciji menstruacije med mladimi.

Na Rifuzlovih policah najdeš menstrualne skodelice v treh velikostih, lahko pa si jo naročiš tudi po pošti.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Menstrualne hlačke AllMatters”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…