✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Lufa – naravna gobica za pomivanje posode

(4 mnenja strank)

5,99 

Naravna gobica lufa za pomivanje posode iz buče pridelane v Sloveniji.

3 na zalogi

 • Izdelek kupiš brez embalaže.
 • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Jasmina iz Dantesmile nam svoje izdelke dostavlja po pošti v rabljenih kartonskih škatlah, za zavijanje uporablja odpaden papir. Škatle in papir ob priliki vrnemo, ponovno uporabimo ali podarimo drugim dobaviteljem.
 • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000707 Kategorija: Brand:

Opis

Si že slišal/-a za lufo? Končno res dobra alternativa plastičnim gobicam za pomivanje posode!

Ta naravna gobica nastane iz buče lufa, tako da zrelo bučo dobro posušijo, olupijo, odstranijo semena in jo očistijo – torej je iz povsem naravnega, biorazgradljivega materiala, primernega tudi za domače kompositranje. Po sušenju in čiščenju ostane neverjetno prepleten sistem vlaken, ki je izjemno močan in trpežen. Zaradi prepletene strukture deluje spužvasto in je idealna za pomivanje posode ali celo za tuširanje. Je mehka in ustvari lepo peno (sploh po nekaj dneh uporabe).

Ker je lufa zelo trpežna, lahko eno samo uporabljaš več mesecev. S časom bo postala tudi mehkejša in še prijaznejša za uporabo.

Uporaba in shranjevanje

Lufo zmoči pod vodo in nanjo nanesi nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode ali jo podrgni po trdem milu ter jo speni kot običajno gobico. Z njo pomij posodo (primerne so tudi za čiščenje teflonskih posod). Po uporabi jo temeljito speri pod vodo in postavi/obesi na suho mesto, da se bo posušila. Tako ji boš podaljšal/-a življenjsko dobo.

Lufa ima prijeten in nežen slamnat vonj, ko bo dobila čuden vonj ali pa bodo vlakna začela razpadati, jo zavrži med biološke odpadke ali na domači kompost.

Zanimivost

Dantesmile lufe so slovenski izdelek, zrasle so z ljubeznijo na Dolenjskem. 🙂 Ker so pridelane lokalno, je transportna pot do Rifuzla kratka in posledično imajo minimalen ogljični odtis. Nakup lufe je ne samo naravi prijazen, ampak tudi prijazen do tvoje denarnice, saj imaš (tudi po besedah strank) eno lahko po več mesecev.

Stestirali smo jo tudi v tem videu.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

4 mnenja za Lufa – naravna gobica za pomivanje posode

 1. ajda

  Odlična gobica za pomivanje. Zdrži zelo dolgo, ne smrdi (!) in lepo speni detergent.

 2. Mojca Drofenik (preverjena stranka)

  Meni je super, samo da bi bila večja. Se kar izgubi med prsti.

 3. Marcela

  Lufa je odlična gobica za pomivanje posode. Všeč mi je, da se lepo speni, je nežna, a hkrati poskrbi tudi za kakšne malce bolj trdovratne ostanke na posodi. Poleg tega zdrži zelo dolgo.

 4. Rebeka

  V redu gobica, vendar za malo bolj grobo pranje. Jo kombiniram s Kompostabilno gobico in skupaj sta super par 🙂

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…