🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Lufa – naravna gobica za pomivanje posode

5,99 

Naravna gobica lufa za pomivanje posode iz buče pridelane v Sloveniji.

Šifra: 000707 Kategorija: Brand:

Opis

Si že slišal/-a za lufo? Končno res dobra alternativa plastičnim gobicam za pomivanje posode!

Ta naravna gobica nastane iz buče lufa, tako da zrelo bučo dobro posušijo, olupijo, odstranijo semena in jo očistijo – torej je iz povsem naravnega, biorazgradljivega materiala, primernega tudi za domače kompositranje. Po sušenju in čiščenju ostane neverjetno prepleten sistem vlaken, ki je izjemno močan in trpežen. Zaradi prepletene strukture deluje spužvasto in je idealna za pomivanje posode ali celo za tuširanje. Je mehka in ustvari lepo peno (sploh po nekaj dneh uporabe).

Ker je lufa zelo trpežna, lahko eno samo uporabljaš več mesecev. S časom bo postala tudi mehkejša in še prijaznejša za uporabo.

Uporaba in shranjevanje

Lufo zmoči pod vodo in nanjo nanesi nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode ter jo speni kot običajno gobico. Z njo pomij posodo (primerne so tudi za čiščenje teflonskih posod). Po uporabi jo temeljito speri pod vodo in postavi/obesi na suho mesto, da se bo posušila. Tako ji boš podaljšal/-a življenjsko dobo.

Lufa ima prijeten in nežen slamnat vonj, ko bo dobila čuden vonj ali pa bodo vlakna začela razpadati, jo zavrži med biološke odpadke ali na domači kompost.

Zanimivost

Dantesmile lufe so slovenski izdelek, zrasle so z ljubeznijo na Dolenjskem. 🙂 Ker so pridelane lokalno, je transportna pot do Rifuzla kratka in posledično imajo minimalen ogljični odtis. Nakup lufe je ne samo naravi prijazen, ampak tudi prijazen do tvoje denarnice, saj imaš (tudi po besedah strank) eno lahko po več mesecev.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lufa – naravna gobica za pomivanje posode”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja