✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Liofilizirano sadje rinfuza

139,00  / kg

Liofilizirano sadje Majini hrustljavčki: jagode, maline, višnje, borovnice, banane in hruške na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Z dobaviteljem si izmenjujemo steklene kozarce v katerih dobivamo liofilizirano sadje.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000239 Kategorija: Brand:

Opis

Liofilizirano sadje je tisto živilo na katerem se ti pogled kar ustavi. Obenem pa sproži kup vprašanj. Kako lahko suho sadje izgleda kot da bi bilo sveže? Liofilizirano? Kaj to pomeni?

Liofilizacija je poseben postopek hladnega sušenja pri katerem živilo na hitro zamrznejo in mu nato pod zelo nizkim tlakom odstranijo vodo. Zaradi tega posebnega postopka se sadju ohranita barva in oblika, predvsem pa vitamini, minerali in aroma. Gre za sadje, brez konzervansov in dodanega sladkorja, ki ga sušijo v družinskem podjetju Majini hrustljavčki.

V Rifuzlu lahko izbiraš med liofiliziranimi jagodami, malinami, višnjami, bananami, hruškami in borovnicami. In ker je vse na voljo na rinfuzo in po enaki ceni, si lahko pripraviš mešanico, ki bo ravno po tvojem okusu.
Na voljo imamo tudi že vnaprej pripravljeno mešanico 100 g različnega liofiliziranega sadja v steklenem kozarcu na patent.

Verjamem, da cena na prvi pogled izgleda kar visoka, a ker gre za zelo lahko živilo, je 100 g liofiliziranega sadja kar velika količina.

Uporaba in shranjevanje

Liofilizirano sadje je prava super hrana! Ker je zelo lahko in zelo hranljivo, je odličen prigrizek za v gore in različne ekstremne podvige. Zaradi izgleda in aromatičnosti je popularno tudi med otroki, kar je super, saj je bolj zdravo, da se sladkajo s sadjem, kot pa s sladkarijami.

Ješ ga lahko kar tako – kot zdrav prigrizek ali pa ga dodaš k jutranjim kosmičem, pecivu ali v jogurt. Z njim lahko obogatiš smoothije, sladice ali pa okrasiš torte.

Tukaj imaš dva super recepta, ki so ju pripravili pri Majinih hrustljavčkih:

Če boš koščke sadja pojedel-a takoj, si jih lahko shraniš kar v kakšni vrečki. Če pa jih boš shranjeval-a dlje časa, poskrbi, da bodo v tesno zaprti posodi, na primer kozarcu na patent. Le tako bodo ohranili svežino in ostali hrustljavi dlje časa.

Zanimivost

Liofilizacija je zapleten postopek, ki zahteva posebno in drago opremo. Kljub temu je vedno bolj popularno. S tem ko živilu odstranimo vodo, se njegova teža občutno zmanjša, hranilna vrednost pa ostane enaka. Si vedel-a, da se liofilizacijo uporablja tudi za sušenje zelenjave in drugih živil, kot na primer meso?

Logotip proizvajalca Majini Hrustljavčki

Majini Hrustljavčki

Majini hrustljavčki je majhno družinsko podjetje iz Zgornje Polskave, za katerim stojita starša Marjan in Renata, ter hčerki Jana in Maja. Ukvarjajo se z liofilizacijo sadja, zelenjave, pa tudi še česa drugega. Lio- kaj? Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje sublimacije vode iz globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se oblika, okus in hranilna vrednost. Sadje postane zelo hrustljavo – od tu tudi ime Majini hrustljavčki. 

Stremijo k temu, da bi za liofilizacijo uporabljali zgolj domače slovensko sadje, saj se zavedajo lokalne ponudbe in bogatih tradicionalnih okusov.

V Rifuzlu najdeš bogato ponudbo sadja Majinih hrustljavčkov na rinfuzo. Tako si lahko namešaš vsakega po malo in ti ni treba vzeti točno določene količine. In saj že veš – ne pozabi na posodico! 😉 

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Liofilizirano sadje rinfuza”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja