✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Kovinski brivnik Mühle R89, zlat

(1 mnenje stranke)

35,00 

Klasični kovinski brivnik Muhle R89 z zaprtim glavnikom v zlatoroza izvedbi. Za mokro britje, za ženske in moške.

5 na zalogi

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Mühle nam kovinske brivnike pošlje v kartonastih škatlah s papirnatim polnilom. Oboje še enkrat uporabimo pri pošiljanju paketov zate. :)
  • 🇩🇪 Poreklo: Nemčija.
Šifra: 000672 Kategorija: Brand:

Opis

Da se je ta visoko kvaliteten kovinski brivnik Mühle znašel v Rifuzlovi ponudbi, je “kriv” Primož. Ko se Primož nečesa loti, v tem primeru je bilo to, kako se briti koži bolj prijazno in hkrati trajnostno, se tega loti zelo poglobljeno. 🙂 Pregledal je ponudbo kovinskih brivnikov v Evropi in našel znamko Mühle, ki že desetletja proizvaja kovinske brivnike vrhunske kvalitete. Še pred odprtjem Rifuzla je ta brivnik pridno testiral in ko smo dopolnjevali ponudbo kozmetike v Rifuzlu ni bilo dvoma, da bodo brivniki Mühle tudi na naših policah.

Brivnik Mühle tipa R89, je tradicionalni kovinski brivnik  z zaprtim “glavnikom”, kar pomeni, da je rezilo skrito tako, da preprečuje ureznine. Namenjen je mokremu britju in ker je narejen iz kromirane kovine, je odporen na korozijo in rjavenje. Britvica R89 je v celoti kovinska in kvaliteten material zagotavlja, da ti bo služila tako rekoč za vedno.

Lahko ga uporabljajo tako moški kot ženske, saj je britje z brivnikom, ki ima zaprt glavnik, varno in enostavno.

Poleg kovinskega brivnika, sestavljenega iz treh delov, v paketu prejmeš še eno britvico (rezilo), za prvo uporabo. Dodatne britvice lahko prav tako kupiš v Rifuzlu – v ponudbi imamo britvice znamke Astra Superior Platinum DE, ki so prav tako pakirana brez plastike in imajo odlično razmerje med ceno in kvaliteto.

Za standardno, srebrno izvedbo brivnika R 89 sledi tej povezavi.

Uporaba

Brivnik je sestavljena iz treh delov, in sicer: kovinskega ročaja ter glavnika (glave), ki se razstavi na dva dela. Razstaviš ga tako, da z dvema prstoma primeš glavnik na krajših stranicah, z drugo roko pa odviješ ročaj. Nato med dva ločena dela glavnika vstaviš rezilo in zopet sestavljen glavnik priviješ nazaj na ročaj.

Britje s klasičnim kovinskim brivnikom se morda sprva zdi zapleteno in nevarno, a je ob upoštevanju navodil uspeh zagotovljen! Britje s klasičnim brivnikom Mühle je namenjeno mokremu britju, kar pomeni, da moraš predel kože, ki ga želiš pobriti, navlažiti z vodo in dobro napeniti z milom ali brivsko peno. Pred britjem vedno preveri, ali so deli glavnika tesno priviti na držalo, da preprečiš drsenje ali nezgodo ob samem britju. Brivnik drži pod kotom približno 30 ° in ga nežno podrgni vzdolžno ob kožo v smeri rasti dlak. Vzdolžno je v tem kontekstu mišljeno glede na držalo, torej z ročajem vlečeš glavo brivnika po koži v smeri držala. Pred prvo uporabo lahko malo povadiš “na suho”, brez britvice v brivniku, da se navadiš, kako premikati roko, ko se gledaš v ogledalo. Manjše ureznine se lahko zgodijo, če se briješ proti smeri rasti dlak ali če britvico potegneš prečno po koži. Ko zaključiš z britjem, glavnik nekoliko odvij, da se razrahlja in ga speri pod tekočo vodo. Po čiščenju brivnik in rezilo (britvico) v njem otresi vode in jo pusti, da se dobro posuši, preden jo pospraviš.

Sprva pri britju lahko naletiš na težave ali manjše ureznine, a naj te to ne odvrne od trajnostne uporabe kovinskih brivnikov. Za ljudi, ki še nimajo izkušenj z uporabo kovinskih britvic, zna biti prvih nekaj poskusov nekoliko nerodnih, potem pa steče. Vaja dela mojstra!

Primož pa je posnel tudi kratek video, kako se mokro briti, ki ti bo gotovo v veliko pomoč. ?

Shranjevanje

Brivnik po uporabi shrani na suhem mestu, najboljše kar na kovinskem stojalu. Ob prenašanju priporočamo, da iz brivnika odstraniš rezilo ter ga tako varno neseš s seboj tudi na pot.

Zanimivost

Si lahko predstavljaš, koliko odpadkov po nepotrebnem naredimo ljudje že s samimi izdelki za osebno nego? Ti so večinoma namenjeni enkratni uporabi in večajo kup plastičnih smeti, ki se sploh ne reciklirajo. V klasičnih trgovinah pogosto najdeš rezila pakirana v plastiko in plastične britvice, čemur se želimo izogniti, kajne? Zato so kovinski brivniki, kot je Mühlejev R89, odlična in dolgotrajna investicija, ki bo služila obema spoloma. Tako bo (čeprav morda ne sprva 🙂 ) prijazen tvojemu telesu ter tudi okolju, saj odpadni material predstavljajo le zamenljive standardne kovinske britvice z dvojnim rezilom.

Logotip proizvajalca Mühle

Mühle

Primož je pred nakupom svojega prvega klasičnega brivnika natančno preučil trg in Mühle je bil njegova nedvomna odločitev. Po večletni uporabi britvice se je odločil, da bi rad te izdelke ponudil tudi Rifuzlovim strankam.

Mühle je nemško družinsko podjetje, ki bo kmalu praznovalo 80 letnico delovanja in ga vodi že tretja generacija. Ponujajo vse od cenovno dostopnejših izdelkov za britje, do luksuznih pripomočkov in dodatkov. Mühle vodi želja po izdelavi kvalitetnih produktov, ki bodo strankam služili vse življenje. Od klasičnega brivnika za brado R89, do novejšega brivnika za telo Companion, lahko vsak uporabnik najde nekaj sebi primernega.

Vsi Mühle izdelki so zapakirani v lično kartonasto embalažo brez odvečne plastike.

Več …

1 mnenje za Kovinski brivnik Mühle R89, zlat

  1. Ščetinko Palinko (preverjena stranka)

    Izredno zadovoljen z izdelkom. Muhle varnostni brivniki veljajo že dlje časa za špico med tovrstnimi izdelki. “Glavo” R89 brivnika pa, izdelovano licenčno, ali čisto nesramno kopirano, najdete na marsikaterem drugem brivniku, ki je danes prisoten na tržišču. Model R89 je znan kot “mehak” brivnik pri katerem ni večje nevarnosti, da bi se uporabnik porezal, zato je priporočen tudi za začetnike. Osebno mi je inačica s pozlačenim ročajem lepša kot kromirana. Cena pri Rifuzlu je enaka kot v Nemčiji, torej navalite! 😉

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…