Opis
Kakavovo maslo je stisnjeno iz fermentiranih, na soncu sušenih kakavovih zrn. Je bledo rumene barve, brez dodatkov in nosi bogat vonj po surovem kakavu. Pri sobni temperaturi je v trdnem stanju, nad 35°C pa postane tekoče. Najpogosteje se ga uporablja za izdelavo čokolade in v kozmetiki. Na koži ne pušča občutka po mastnem, temveč po svilnatem, zato je primerno za vse tipe kože. Bogato je z vitaminom E in antioksidanti, ki bodo tvojo kožo prijetno nahranili.
Kakavovo maslo v Rifuzlu dobiš na rinfuzo – v različno velikih kosih.
Uporaba in shranjevanje
Kakavovo maslo shranjuj v zaprti posodi, najboljše v temnem prostoru.
Uporabiš ga lahko za izdelavo domače čokolade in čokoladnih sladic. Če še nimaš svojega preverjenega recepta, pa poskusi katerega od teh:
Kakavovo maslo lahko samostojno uporabljaš pri masažah ali po sončenju, saj je zelo hranljivo in regenerira kožo. Zaščiti jo tudi pred vplivi vetra in mraza. Ob stiku s kožo se topi in se vanjo hitro absorbira. Lahko ga kombiniraš z drugimi vrstami masla in izdelaš hranljive masažne ploščice za telo, mazila za ustnice, penasto maslo za telo…
Tako pa Rifuzlarka Ana pripravlja negovalno mazilo za obraz in telo:
V srednje velik lonec nalij vročo vodo, nato pa vanjo postavi skledico. V skledico daj štiri velike žlice kokosovega olja, eno žlico karitejevega masla in eno žlico naribanega kakavovega masla. Mešaj dokler se vse sestavine ne stalijo v homogeno tekočino. Nato oljno zmes prelij v posodico – plastično ali stekleno. Za nekaj ur jo postavi v hladilnik, da se strdi in tako je pripravljena za uporabo.
Zanimivost
Afroterino kakavovo maslo prihaja iz Gane. Tam ga pridelujejo mali proizvajalci, katerim to predstavlja glavni vir prihodka. Kakavovo maslo nato prodajo zadrugi, ki poskrbi, da izdelki pridejo do tujega trga.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.