✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko pšenični zdrob 1 kg

3,20 

Eko pšenični zdrob 1 kg Eko prekmurc.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000124 Kategorija: Brand:

Opis

Pšenični zdrob je zmlet iz ekološke slovenske pšenice.

V Rifuzlu je eko pšenični zdrob na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži.

Uporaba

Pšenični zdrob se običajno uporablja za zgoščevanje juh, izdelavo žličnikov, raznih sladic. Najbolj pogosto pa se ga uporablja za pripravo mlečnega zdroba.

Za pripravo mlečnega zdroba potrebuješ 4-5 skodelic mleka – odvisno od tega ali ti bolj diši redek ali gost zdrob. Dodaš ščepec soli in segrevaš do vretja. Nato zmanjšaš ogenj in dodaš skodelico pšeničnega zdroba. Ob tem intenzivno mešaš z metlico, da preprečiš nastanek grudic.

Še nekaj drugih namigov in receptov:

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pšenični zdrob 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja