Opis
Pšenični zdrob je zmlet iz ekološke slovenske pšenice.
V Rifuzlu je eko pšenični zdrob na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži.
Uporaba
Pšenični zdrob se običajno uporablja za zgoščevanje juh, izdelavo žličnikov, raznih sladic. Najbolj pogosto pa se ga uporablja za pripravo mlečnega zdroba.
Za pripravo mlečnega zdroba potrebuješ 4-5 skodelic mleka – odvisno od tega ali ti bolj diši redek ali gost zdrob. Dodaš ščepec soli in segrevaš do vretja. Nato zmanjšaš ogenj in dodaš skodelico pšeničnega zdroba. Ob tem intenzivno mešaš z metlico, da preprečiš nastanek grudic.
Še nekaj drugih namigov in receptov:
Shranjevanje
Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.