Košarica
0,00 €

Eko pšenična polnozrnata moka 1 kg

2,00 

Eko pšenična polnozrnata moka 1 kg Eko prekmurc.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000117 Kategorija: Brand:

Opis

Pšenična moka je najbolj pogosto uporabljena moka v gospodinjstvih, obstaja pa v mnogih različicah, ki jih razlikujemo po velikosti drobcev (gladka/ostra) in po vsebnosti mineralnih snovi. Pšenična polnozrnata/graham/polnovredna moka je mleta iz celega pšeničnega zrna – skupaj z otrobi in kalčkom. Vsebuje veliko več vitaminov A, B, K in E, bogata je z vlakninami, beljakovinami in nenasičenimi maščobnimi kislinami.

V Rifuzlu je eko pšenična polnozrnata moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg pšenične polnozrnate moke na Rifuzlovih policah najdeš še: eko pšenično moko tipa 500, eko pšenično polbelo moko tipa 850, eko pšenično ostro moko in eko pšenični zdrob.

Uporaba

Iz polnozrnate moke lahko pripraviš bogat kruh in drugo pekovsko pecivo.

Nekaj receptov:

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pšenična polnozrnata moka 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja