Opis
Pšenična moka je najbolj pogosto uporabljena moka v gospodinjstvih, obstaja pa v mnogih različicah, ki jih razlikujemo po velikosti drobcev (gladka/ostra) in po vsebnosti mineralnih snovi. Pšenična polnozrnata/graham/polnovredna moka je mleta iz celega pšeničnega zrna – skupaj z otrobi in kalčkom. Vsebuje veliko več vitaminov A, B, K in E, bogata je z vlakninami, beljakovinami in nenasičenimi maščobnimi kislinami.
V Rifuzlu je eko pšenična polnozrnata moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg pšenične polnozrnate moke na Rifuzlovih policah najdeš še: eko pšenično moko tipa 500, eko pšenično polbelo moko tipa 850, eko pšenično ostro moko in eko pšenični zdrob.
Uporaba
Iz polnozrnate moke lahko pripraviš bogat kruh in drugo pekovsko pecivo.
Nekaj receptov:
Shranjevanje
Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.