Opis
Pšenična moka je najbolj pogosto uporabljena moka v gospodinjstvih, obstaja pa v mnogih različicah, ki jih razlikujemo po velikosti drobcev (gladka/ostra) in po vsebnosti mineralnih snovi. Za izdelavo pšenične polbele moke meljejo tudi zunanji del pšeničnega zrna in se lahko v primerjavi z belo moko pohvali z višjo vsebnostjo mineralov, vitaminov in vlaknin.
V Rifuzlu je eko pšenična polbela moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg pšenične polbele moke na Rifuzlovih policah najdeš še: eko pšenično moko tipa 500, eko pšenično ostro moko, eko pšenično polnozrnato moko in eko pšenični zdrob.
Uporaba
Pšenično polbelo moko drugače imenujemo tudi krušna moka, saj je idealna za izdelavo kruha in drugih pekovskih izdelkov. Z njo se lahko lotiš katerega koli recepta, saj je najbolj univerzalna in lepo vzhaja.
Shranjevanje
Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.