🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko pšenična ostra moka 1 kg

1,80 

Eko pšenična ostra moka 1 kg Eko prekmurc.

Šifra: 000118 Kategorija: Brand:

Opis

Pšenična moka je najbolj pogosto uporabljena moka v gospodinjstvih, obstaja pa v mnogih različicah, ki jih razlikujemo po velikosti drobcev (gladka/ostra) in po vsebnosti mineralnih snovi. Ostra moka je v primerjavi z gladko moko bolj grobo mleta in sestavljena iz večjih delcev.

V Rifuzlu je eko pšenična ostra moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg pšenične ostre moke na Rifuzlovih policah najdeš še: eko pšenično moko tipa 500, eko pšenično polbelo moko tipa 850, eko pšenično polnozrnato moko in eko pšenični zdrob.

Uporaba

Iz ostre moke dobimo več testa, ki pa v primerjavi z gladko počasneje vzhaja. Uporabiš jo lahko pri peki rahlih piškotov, biskvita, palačink, za zgoščevanje omak in juh… Odlična je za izdelavo krompirjevega testa za cmoke, super pa je tudi za posipanje podlage pri obdelavi testa.

Nekaj receptov z uporabo ostre moke: slivovi cmoki

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pšenična ostra moka 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja