Opis
Pšenična moka je najbolj pogosto uporabljena moka v gospodinjstvih, obstaja pa v mnogih različicah, ki jih razlikujemo po velikosti drobcev (gladka/ostra) in po vsebnosti mineralnih snovi. Ostra moka je v primerjavi z gladko moko bolj grobo mleta in sestavljena iz večjih delcev.
V Rifuzlu je eko pšenična ostra moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg pšenične ostre moke na Rifuzlovih policah najdeš še: eko pšenično moko tipa 500, eko pšenično polbelo moko tipa 850, eko pšenično polnozrnato moko in eko pšenični zdrob.
Uporaba
Iz ostre moke dobimo več testa, ki pa v primerjavi z gladko počasneje vzhaja. Uporabiš jo lahko pri peki rahlih piškotov, biskvita, palačink, za zgoščevanje omak in juh… Odlična je za izdelavo krompirjevega testa za cmoke, super pa je tudi za posipanje podlage pri obdelavi testa.
Nekaj receptov z uporabo ostre moke: slivovi cmoki
Shranjevanje
Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.