✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko pirina polnozrnata moka 1 kg

3,60 

Eko pirina polnozrnata moka 1 kg Eko prekmurc.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000109 Kategorija: Brand:

Opis

Pira je starodavna vrsta pšenice, katero človek uporablja že več tisoč let. Vsebuje veliko mineralov in vlaknin, ter več beljakovin kot običajne vrste pšenične moke. Pirina polnozrnata moka je mleta iz celega žita, zato je takšna oblika moke najbolj bogata s hranljivimi snovmi.

V Rifuzlu je eko pirina polnozrnata moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg nje pa je v ponudbi tudi pirina gladka moka in pirin polnozrnati zdrob.

Uporaba

Pirino polnozrnato moko lahko uporabiš za peko peciva, kruha, za izdelavo jušnih žličnikov… Z njo enostavno nadomestiš pšenično polnozrnato moko.

Vsebuje gluten, zato ni primerna za alergike in tiste, ki se izogibajo glutenu.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pirina polnozrnata moka 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja