Opis
Pira je starodavna vrsta pšenice, katero človek uporablja že več tisoč let. Vsebuje veliko mineralov in vlaknin, ter več beljakovin kot običajne vrste pšenice. Pirino gladko moko dobimo z mletjem pirinih zrn, od ostre moke pa se razlikuje v velikosti delcev moke. Pirina moka je lahka za prebavo in precej manj kalorična od pšenične. Ima tudi višjo vsebnost beljakovin.
V Rifuzlu je pirina gladka moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. V ponudbi najdeš še pirino polnozrnato moko in pirin zdrob.
Uporaba
Gladka pirina moka lepo vzhaja, zato je najbolj primerna za peko peciva, vlečenega testa, domačih testenin, kruha…
Vsebuje gluten, zato ni primerna za alergike in tiste, ki se izogibajo glutenu.
Shranjevanje
Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.