Opis
Kamutove testenine v obliki školjkic so domače testenine ekološkega izvora. Narejene so z ljubeznijo, izpod rok ekipe Gabaroni na Dolenjskem. Ne vsebujejo jajc in mleka, zato so primerne tudi za vegane. So dober vir beljakovin, saj jih vsebujejo kar 14,9g/100g.
Kamutova moka ( imenovana hudi khorasan) je zmleta iz kamuta, zelo stare vrsta žita, ki ni gensko spremenjeno. V primerjavi z navadno pšenico ima veliko večjo vsebnost beljakovin, mineralov, vitaminov B in E ter nenasičenih maščobnih kislin. Je lahko prebavljivo žito z nizko vsebnostjo glutena. Deluje antioksidativno in krepi imunski sistem.
Eko kamutove testenine dobiš v Rifuzlu na rinfuzo. Prinesi svojo posodo ali vrečko in jo napolni z okusnimi testeninami.
Uporaba
Pripravi lonec z vrelo vodo in vanj stresi široke rezance. Kuhaj 10-12 minut in nato odlij vodo. Postrezi takoj – s kremasto omako, siri, barvito zelenjavo, mesnim prelivom, raznovrstnimi oreščki, pomarančnimi krhlji in zelišči.
Shranjevanje
Testenine shranjuj v zaprti posodi v suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.