Opis
Bulgur je eno od osrednjih živil Bližnjega in Srednjega vzhoda. Je starejši brat kuskusa, saj je pridelan na podoben način – grobo mlet iz durum pšenice. Delci bulgurja so veliki okoli 3 mm, med proizvodnjo delno kuhani in posušeni. Priprava je enostavna, tako da lahko z njim nadomestiš riž, kaše in druge škrobne priloge.
V Rifuzlu je bulgur iz kontrolirane ekološke pridelave na voljo na rinfuzo. Prinesi svoj kozarec in si ga napolni.
Priprava
Bulgur je odlična priloga zelenjavnim, ribjim in mesnim jedem. Z njim lahko pripraviš toplo rižoto ali hladno solato.
Bulgur pripraviš z vodo razmerju 1:3. Samo preliješ ga z ustrezno količino slane vrele vode, pokriješ in pustiš 30-40 minut. Drugi način priprave je, da bulgur kuhaš v slani vodi približno 15 minut.
Recepti:
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.