🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Citronska kislina

7,90  / kg

Citronska kislina za odstranjevanje vodnega kamna na rinfuzo

 • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, vrečke (platnene, plastične), rabljeno embalažo od čistil, detergentov. Prinesi dovolj veliko posodo.
 • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
 • 🇪🇺 Evropski izdelek.
Šifra: 000407 Kategorija: Brand:

Opis

Citronska kislina je po svoji sestavi zelo podobna vitaminu C. Zaradi svoje narave je nepogrešljiva v vsakem gospodinjstvu, saj je vsestransko uporabna. Z njo lahko nadomestiš marsikatero čistilo (podobno kot z alkoholnim kisom) in jo uporabiš za odstranjevanje vodnega kamna, čiščenje wc školjke, tuš kabine in kadi, čiščenje pip…

Uporaba

Odstranjevanje vodnega kamna:

 1. pralni in pomivalni stroj
  V prazen pralni/pomivalni stroj daj 200g (6-8 žlic) citronske kisline in nastavi program pranja na 50-60 ̊C. Na koncu vklopi še dodatno splakovanje.
 2. kavni avtomat
  Pripravi raztopino: 1 jedilna žlica citronske kisline v 1l vode. Raztopino vlij v kavni avtomat in ga prižgi. Ko vsa raztopina steče skozi enako ponovi še z navadno čisto vodo.
 3. Grelnik vode
  V grelnik vlij 1l vode in ji dodaj 1 jedilno žlico citronske kisline. Prižgi, da zavre, nato odlij in enako ponovi še z navadno čisto vodo.
 4. Površine v kopalnici
  Pripravi si raztopino 2-5 žlic citronske kisline v 1l vode (najboljše kar v stekleničko z razpršilom), nanesi na površino in očisti z gobico.

Opozorilo

Ker proizvajalec nima certifikata, da se njegove izdelke lahko uporablja v prehrani (ker so izdelane v obratu skupaj s čistili), odsvetujemo uporabo citronske kisline pri pripravi hrane (marmelade, peciva)

Po uporabi svetujemo umivanje rok, saj citronska kislina močno draži oči. Če pride do stika z očmi, izpiraj dlje časa. Če draženje ne preneha, poišči zdravstveno pomoč.

Shranjuj stran od dosega rok otrok.

Citronske kisline ne uporabljaj na izdelkih iz medenine, prav tako ne na površinah iz naravnega kamna.

Shranjevanje

Shranjuj v neprodušno zaprti posodi, v suhem prostoru in stran od sončnih žarkov.

Zanimivost

Si vedel/-a, da ima raztopina citronske kisline enak učinek kot alkoholni kis? Poleg tega zavzame veliko manj prostora (iz dveh žlic citronske kisline si lahko narediš 1l raztopine, ki bo primerljiva z alkoholnim kisom).

Naslednjič, ko ne boš vedel/-a kje dobiti alkoholni kis na rinfuzo, se spomni tudi na citronsko kislino in kako uporabna je.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Citronska kislina”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja