✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Biorazgradljiv papir za peko

4,80 5,50 

Nebeljen biorazgradljiv papir za peko If You Care v dveh različnih pakiranjih.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇫🇮 Poreklo: Finska.
Šifra: 000460 Kategorija: Brand:

Opis

Pri običajnem peki papirju se pogosto znajdemo pred vprašanjem v katere smeti ga odložiti. Sodi med papir, plastiko, mešane odpadke? S papirjem za peko znamke If You care ne boš imel/-a te dileme, saj je biorazgradljiv in hkrati tudi kompostabilen in ga lahko odložiš med biološke odpadke ali pa kar na domači kompost.

Izdelan je iz papirja pridobljenega iz FSC certificiranih gozdov in ni beljen s klorom. Na površini ima plast naravnega silikona, ki preprečuje prijemanje.

V Rifuzlu sta ti na voljo dve različni pakiranji papirja za peko:
v roli, kjer je 19,8 m papirja (običajna pakiranja vsebujejo le okoli 8 m papirja), širina role 33 cm
v lističih, kjer je 24 listov dimezij 31,8 x 40,6 cm.

Uporaba

Peki papir lahko uporabiš za peko, praženje v pečici, pogrevanje in zavijanje. Uporabljaš ga lahko v pečici pri temperaturah do 220°C, primeren pa je tudi za pogrevanje v mikrovalovni pečici.

Po uporabi ga lahko zavržeš med biološke odpadke ali domači kompost.

Shranjevanje

Shranjuj v kuhinji, čim bližje pečici. 😉

Zanimivost

Če želiš biti še bolj zero waste uporabi en kos peki papirja večkrat. To pride seveda v poštev, če na njem ne pečemo mastne hrane. Za peko piškotov pa lahko brez zadržkov en kos peki papirja uporabiš večkrat.

Logotip proizvajalca If You Care

If You Care

If You Care izdelki so za vse, ki jim je mar in ki se zavedajo, da se vse velike spremembe začnejo z majhnimi dejanji v okviru doma. Vsak izmed nas lahko prispeva k varovanju okolja in še tako majhen prispevek je boljši kot noben.

If You Care združuje dvoje: okolju najbolj prijazne izdelke za kuhinjo in gospodinjstvo ter visoko kakovostne in najučinkovitejše ekološke alternative, s katerimi zmanjšujemo količino odpadkov v domu. Izdelki so narejeni iz obnovljivih virov, pri proizvodnji se prisega na trajnostno gospodarjenje z gozdovi, uporaba izdelkov pa zmanjšuje ogljični odtis gospodinjstva.

Izdelki If You Care ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov, niso in nikoli ne bodo testirani na živalih, papir ni beljen, pri proizvodnji pa se ne uporablja klora in naftnih derivatov.

Zakaj uporabljati izdelke If You Care? Ker vam je mar!

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Biorazgradljiv papir za peko”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…