🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Bio ovčji krem sir 200 g Kekec

4,90 

Bio kremni sir tip feta iz ovčjega mleka proste pašne reje 200 g Kekec.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000439 Kategorija: Brand:

Opis

Bio krem sir je izdelan iz 100% surovega ovčjega mleka proste pašne reje. Gre za poseben tip sira, podobnega feti. Je bel in kremast, delno lomljiv, a odlično mazav. Kot vsi Kekčevi izdelki je tudi ovčji krem sir brez konzervansov in stabilizatorjev, ročno izdelan in polnjen v stekleno povratno embalažo.

Ker na kmetiji Kekec upoštevajo naravni cikel koz in ovac, so izdelki iz ovčjega in kozjega mleka na voljo samo takrat, ko jagenjčki/kozlički mleka ne potrebujejo več. V Rifuzlu lahko med njimi izbiraš od konca aprila pa nekje do novembra.

Uporaba in shranjevanje

Krem sir si lahko namažeš na kruh, ga razrežeš na koščke in ponudiš ob narezku. Če si za nekaj drugačnega pa ga poskusi z medom, tartufi ali bučnim oljem.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Mlečni izdelki sirarstva Kekec so povsem naravni, zato tudi konsistenca in okus izdelkov nista vedno enaka. To namreč omogoča samo industrijska pridelava živil. Mleku se vsakodnevno spreminja sestava, zato tudi izdelki iz njega ne morejo biti vedno enakega okusa in teksture. Tako vsaj vemo, da gre za resnično naravne izdelke brez konzervansov in stabilizatorjev. In v tem je čar ekološkega in naravnega sirarstva.

Logotip proizvajalca Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Že desetletja nudijo kakovostna polnovredna, ročno izdelana bio živila in več kot 20 krat mednarodno nagrajene mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka proste reje. Živali od pomladi do jeseni pasejo kakovostno travo, v zimskem času imamo zanje seno.

Z vsem znanjem in ljubeznijo skrbijo za živali in jim dajejo prostor pod soncem. Samo tako je lahko tisto, kar ustvarjajo, najboljše za vse, ki uživajo v ekoloških pridelkih njihove kmetije.

Obraz znamke je Maja Kekec, po izobrazbi univ. dipl. inž. živ. tehnologije, ki je v sklopu ekološke kmetije odgovorna za predelavo in prodajo bio izdelkov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio ovčji krem sir 200 g Kekec”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja