🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Bio ovčji (grški) jogurt Kekec 330 g

4,20 

Bio grški jogurt iz surovega ovčjega mleka proste pašne reje 330 g.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000381 Kategorija: Brand:

Opis

Bio ovčji jogurt je kot pravi grški – čvrst in kremast. Iz domačega surovega ovčjega mleka proste pašne reje, kar mu daje bogat okus in teksturo. Kot vsi Kekčevi izdelki je tudi ovčji grški jogurt brez konzervansov in stabilizatorjev, ročno izdelan in polnjen v stekleno povratno embalažo.

Ker na kmetiji Kekec upoštevajo naravni cikel koz in ovac, so izdelki iz ovčjega in kozjega mleka na voljo samo takrat, ko jagenjčki/kozlički mleka ne potrebujejo več. V Rifuzlu lahko med njimi izbiraš od konca aprila pa nekje do novembra.

Uporaba in shranjevanje

Ovčji jogurt je odličen za zajtrk s svežim sadjem in kosmiči, za izdelavo tzatzikija, z žlico domačega medu…

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Mlečni izdelki sirarstva Kekec so povsem naravni, zato tudi konsistenca in okus izdelkov nista vedno enaka. To namreč omogoča samo industrijska pridelava živil. Mleku se vsakodnevno spreminja sestava, zato tudi izdelki iz njega ne morejo biti vedno enakega okusa in teksture. Tako vsaj vemo, da gre za resnično naravne izdelke brez konzervansov in stabilizatorjev. In v tem je čar ekološkega in naravnega sirarstva.

Logotip proizvajalca Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Že desetletja nudijo kakovostna polnovredna, ročno izdelana bio živila in več kot 20 krat mednarodno nagrajene mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka proste reje. Živali od pomladi do jeseni pasejo kakovostno travo, v zimskem času imamo zanje seno.

Z vsem znanjem in ljubeznijo skrbijo za živali in jim dajejo prostor pod soncem. Samo tako je lahko tisto, kar ustvarjajo, najboljše za vse, ki uživajo v ekoloških pridelkih njihove kmetije.

Obraz znamke je Maja Kekec, po izobrazbi univ. dipl. inž. živ. tehnologije, ki je v sklopu ekološke kmetije odgovorna za predelavo in prodajo bio izdelkov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio ovčji (grški) jogurt Kekec 330 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja