1
Najprej pripraviš zmes, ki bo delovala kot lepilo med tofujem in njegovo kreker skorjico. To narediš tako, da v skledici ali globokem krožniku zmešaš čičerikino moko, vodo in 2 ščepca soli. Zmes postaviš na stran.
2
V blender (ali terilnico) dodaš krekerje, kvasne kosmiče, bučna semena, majaron in 1 ščep soli 🤏. Zmelješ ravno toliko, da dobiš drobtinam podobno teksturo. Zadevo pretreseš na krožnik.
3
Iz hladilnika vzameš tanajboljši tofu, Fržkov tofu 💃, ki ga narežeš na poljubne kose (npr. palčke, kocke, rezine ali pa ga natrgaš v ‘’nuggetse’’). Vzameš en kos, ga najprej potunkaš v čičerikino zmes, nato pa odaneš v krekerjevo odejo drobtin. Ta cikel paniranja ponavaljaš, dokler ti ne zmanjka razgaljenih koščkov tofuja.
4
V zaključni fazi imaš še vsaj dve možnosti. Prva je, da tofu spečeš v pečici (na cca. 180°C, 15 min) in tako dobiš za en odtenek bolj hrustljav rezultat, druga pa, da ga popečeš na naoljeni ponvi, kar lepo poudari arome kreker skorjice.
5
Končni izdelek postrežeš s poljubno prilogo, jaz sem naprimer pripravila kvinojo ‘’na zeleno’’ 🌿. Skuhani kvinoji sem dodala dve žlici Fržkovega bučnega namaza, stisnjen česen, vse skupaj malce podušila, da je fino zadišalo in na vrh dodala domač brstični ohrovt, pečen v pečici.