Sestavine:
- 150 g zelene leče
- 1 korenček
- 1-2 čebuli
- 4 dl vode
- sol
- 1 čajna žlička sladke paprike
- 1 čajna žlička curry mešanice
- 1 palec svežega ingverja
Lečo namoči v mlačni vodi za vsaj 30 minut. Medtem nareži čebulo in korenček na srednje velike koščke. V manjšem loncu popraži čebulo na malo olja, dokler ne porjavi in dodaj korenček. Vse skupaj še malo popraži in dodaj oprano lečo. Zalij s 4 dl vode in kuhaj na srednjem ognju vsaj 40 minut. Boljše, da je leča prekuhana, kot pa da je premalo kuhana. Po potrebi dodaj še malo vode. Med tem skuhaj še riž/polento/kar želiš za zraven. Naribaj ingver (jaz ga dam za eno čajno žličko) in ga dodaj v lonec. Nato pa vse skupaj začini s soljo, curryjem in papriko. Na koncu lahko vse skupaj pretlačiš, ali pa pustiš v koščkih. Meni je všeč nekaj vmes. :) Postrežeš z mlado čebulo.
Pa dober tek! :)