1
Najprej daš kuhati črno lečo, medtem pa pripraviš ostale sestavine.
2
Na drobne kocke narežeš šampinjone, ki jih, v predhodno ogreti ponvi, brez olja pražiš toliko časa, da spustijo večino vlage in malenkost začnejo pridobivati na barvi.🤟🏻 Predevaš jih na stran, v isti ponvi na žlici olja popražiš še naseckano čebulo in česen.
3
Skuhano lečo odcediš s pomočjo cedila, vendar je ne spiraš z vodo! Naj stoji v cedilu vsaj 5 minut (vmes si na pult nadevaš ostale sestavine), nato jo prestaviš v posodo, polovico pretlačiš z vilico, dodaš pražene šampinjone, čebulo in česen, sončnična semena, sesekljana zelišča, nekaj mletega popra in po tvojem okusu še dimljeno bučno ali sojino omako.💯
4
Premešaš in poskusiš, po potrebi zreguliraš, nato pa dodaš pol skodelice pirine moke, spet premešaš in dodaš še toliko moke, da dobiš ne-preveč-lepljivo, a ne-preveč-suho maso.
5
Oblikuješ polpete, ki jih popečeš na naoljeni ponvi.💥
6
Popečeš še melancane, narežeš (po želji tudi popečeš) nektarino, po potrebi tudi blitvo.
7
Pripraviš gorčično omako tako, da v blenderju zmiksaš gorčico, kuhano čičeriko in malce oljčnega olja.🤏🏻
8
Za drugo omako pa samo z žlico zmešaš vegansko majonezo in kokosov jogurt.🥄
9
Vse pripravljene komponente, vključno s kimchijem, po svoji logiki sezidaš v funky burger.🦖