Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Brioš burger, veganski

  • (1)
  • Čas priprave: ur min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
brios burger veganski
  • Super je, če lečo pred kuhanjem nekaj ur ali kar čez noč namakaš v vodi, saj ji tako skrajšaš čas kuhanja.Seveda pa ni nujno, da uporabiš ravno črno lečo, jaz sem izbrala črno predvsem zaradi barve in ‘’zemeljskega’’ okusa, ki se po mnenju mojih brbončic super poda k okusu šampinjonov ali drugih gobic. Podobno dobro mi je recept uspel z zeleno lečo.
  • Skuhane leče ne splakuješ z vodo, saj nočemo dodatne vlage v masi za polpete.Za seckanje gobic, čebule in česna lahko uporabiš tudi multipraktik, vendar pazi, da kockice gob ne bodo premajhne, saj tako ne bi prispevale k fini teksturi.
  • Nektarino lahko izpustiš ali pa jo nadomestiš z drugim sezonskim sadjem po navdihu. Prav tako lahko špinačo/blitvo nadomestiš s sezonskim zelenjem (navadna solata, rukola, ohrovt, zelje…).
  • Pripravljene polpete lahko spečeš tudi na žaru ali pa kar v pečici.
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Brioš burger, veganski

  • Čas priprave: ur min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • brioš bombetke
  • gorčično omako (razmerje: 2 žlici gorčice + 2 žlici kuhane čičerike + 1 žlica oljčnega olja + po potrebi malo vode)
  • veginezo omako (razmerje: 2 žlici veganske majoneze Bioway + 2 žlici kokosovega jogurta)
  • Kis in kvas kimchi
  • popečen melancan
  • (popečeno) nektarino
  • blitvo ali špinačo

Navodila za pripravo:

1. Korak Najprej daš kuhati črno lečo, medtem pa pripraviš ostale sestavine.
2. Korak Na drobne kocke narežeš šampinjone, ki jih, v predhodno ogreti ponvi, brez olja pražiš toliko časa, da spustijo večino vlage in malenkost začnejo pridobivati na barvi.🤟🏻 Predevaš jih na stran, v isti ponvi na žlici olja popražiš še naseckano čebulo in česen. 
3. Korak Skuhano lečo odcediš s pomočjo cedila, vendar je ne spiraš z vodo! Naj stoji v cedilu vsaj 5 minut (vmes si na pult nadevaš ostale sestavine), nato jo prestaviš v posodo, polovico pretlačiš z vilico, dodaš pražene šampinjone, čebulo in česen, sončnična semena, sesekljana zelišča, nekaj mletega popra in po tvojem okusu še dimljeno bučno ali sojino omako.💯 
4. Korak Premešaš in poskusiš, po potrebi zreguliraš, nato pa dodaš pol skodelice pirine moke, spet premešaš in dodaš še toliko moke, da dobiš ne-preveč-lepljivo, a ne-preveč-suho maso.
5. Korak Oblikuješ polpete, ki jih popečeš na naoljeni ponvi.💥
6. Korak Popečeš še melancane, narežeš (po želji tudi popečeš) nektarino, po potrebi tudi blitvo.
7. Korak Pripraviš gorčično omako tako, da v blenderju zmiksaš gorčico, kuhano čičeriko in malce oljčnega olja.🤏🏻
8. Korak  Za drugo omako pa samo z žlico zmešaš vegansko majonezo in kokosov jogurt.🥄
9. Korak Vse pripravljene komponente, vključno s kimchijem, po svoji logiki sezidaš v funky burger.🦖
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno