Košarica
0,00 €

Od zdaj v Rifuzl tudi po lokalno, svežo zelenjavo 🥬🥒🥕

Poletje je na višku in s tem tudi vedno več lokalne, sveže zelenjave. Ko smo imeli naročila za jagode, vas je veliko povprašalo, če bomo v ponudbi imeli tudi kakšno drugo sveže sadje in zelenjavo. 🍉🍇🥬🥒🥕

Najraje se pri ponudbi orientiramo po tvojih željah, ker je naš cilj, da v Rifuzlu najdeš prav vse, kar vsakodnevno potrebuješ.

Tako, da danes izpolnjujemo novo željo – po predhodnem spetnem naročilu lahko sedaj v Rifuzlu dobiš tudi akutalno, svežo zelenjavo Vrtnarstva Grah iz Praprotnega (ob Selški Sori, bližina Škofje Loke). Nina in Aleš celo leto skrbita za pridelke, jih zjutraj pobereta, da pridejo še sveži v Rifuzl, kjer v škatli počakajo nate.

Ta trenutek so na voljo:

  • rumena paprika,
  • kumare,
  • bučke,
  • solata in
  • blitva.

Na spodnji povezavi je odprta naročilnica za naročanje. Danes (četrtek) do 15:00 bo naročilnica odprta za prevzeme, ki bodo ta petek (jutri, 2. avgusta). Zatem pa bo naročilnica na isti povezavi na voljo za prevzeme zelenjave v naslednjem tednu (in tako dalje).

Oddaj naročilo za zelenjavo

O Vrtnarstvu Grah

Kako in kje je pridelana zelenjava, ki si jo naročiš v Rifuzl? Preberi spodaj Ninino zgodbo.

Nina Horvat med solato
Nina Horvat na lastnem vrtu, v objemu solate

Želela sva imeti lasten vrt, saj sva hotela vedeti kaj jeva in kako je to zraslo. V začetku je bil vrt majhen, za najine potrebe, luštno je bilo vsake toliko pogledati, kako dobro raste vsa zelenjava in na koncu je je bilo dovolj tudi za sosede.

Porodila se nama je ideja, da mogoče domačo zelenjavo ponudiva tudi drugim. Tistim, ki lastnega vrta nimajo. Zanimanja je bilo veliko, ko pa so ljudje dejansko videli in poskusili zelenjavo, ki sva jo pridelala, povpraševanju ni bilo konca.

Zelenjavo pridelujeva na način, kot so to delale naše mame, babice. Upoštevava pravila dobrih sosedov in kolobarjenja, vedno bolj se orientirava tudi na luno, ko sejeva, delava zastirke, pobirava škodljivce, tako da poseganje po škropilih ni potrebno.

In ker vsa zelenjava raste v tleh, kjer lahko dobi vsa potrebna hranila za uspešno rast, lahko res “zavohaš” tisto domačo zelenjavo, ki je prav taka kot doma, na vrtovih vrtičkarjev.

Tako najin vrt sedaj obsega nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov in še ga bomo povečali. Z zelenjavo so vsako leto zadovoljne tako lokalne gostilne, ki prisegajo na lokalno in kakovostno hrano, ki jo ponudijo naprej, kot tudi stranke, saj se vsako leto radi vračajo po še večje količine.

Nina in Aleš
Oddaj naročilo za zelenjavo
Ti je bil članek všeč? 🤗

Prijavi se na Rifuzlove novičke! Dobiš jih največ 2⨉ mesečno na svoj e-mail naslov. Obvestim te o novih objavah na blogu, o novostih v ponudbi ali te povabim na kakšen dogodek! 😉

Prijavi se tukaj
Obvestila

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
V kosmičih in semenih smo našli žužke. Zaženimo paniko!
Naprej
Palomin WC papir brez plastične embalaže 🧻