Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Predstavitveni video Rifuzl

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
predstavitveni-video-rifuzl
V videu sva Manca in Primož predstavila, da odpirava prvo zero waste trgovino v Sloveniji - Rifuzl. V njej je možno kupovati s svojo embalažo.

Prepis vsebina iz videa

Ti je pomembno, kakšen vpliv ima tvoje življenje na okolje? Te skrbi, v kakšni naravi bodo odraščali in živeli tvoji otroci? Se voziš na pet koncev Slovenije, da lahko kupuješ ekološko in brez plastične embalaže?

Sva Manca in Primož in odpirava prvo trgovino brez embalaže v Sloveniji!

Že zadnjih nekaj let se trudiva nakupovati s čim manj plastične embalaže, čim bolj lokalno in trajnostno, spremljava Facebook skupine in ljudi, ki dajejo vzor in se trudijo živeti na "zero-waste" način.

Tako sva tudi v najini kuhinji uvedla veliko sprememb, ampak sva pri tem občutila, koliko časa in napora moraš vložiti, če hočeš živeti na "zero-waste" način.

Večina evropskih mest se že lahko pohvali z vsaj eno trgovino brez embalaže, kjer lahko na enem mestu dobiš vse, kar gospodinjstvo potrebuje, in to brez odvečne plastike. Tudi pri nas so že bili poskusi odpiranja takšne trgovine, vendar smo zaenkrat še brez nje.

V maju sva potovala po Indoneziji in žalosten pogled na tone odpadkov, v sicer čudoviti naravi, je bila kaplja čez rob. Odločila sva se, da ne bova več čakala na druge, pač pa se projekta lotiva sama.

Verjameva, da nisva edina, ki takšno trgovino v Sloveniji pogrešava. Da nisva edina, ki jima je mar, v kakšnem okolju živiva. In da nisva edina, ki paziva, kaj jeva.

Dokaži, da res nisva edina, in deli to objavo na svojem zidu, da jo lahko odkrijejo tudi drugi. Lajkaj najino Facebook stran, da te bova lahko obveščala o napredku. Prav tako pa bova v kratkem želela slišati tudi tvoje mnenje glede ponudbe in glede lokacije trgovine.

Trgovino želiva odpreti že čez nekaj mesecev. Pokaži, da ti ni vseeno, in deli ta video z vsemi "zero-waste" somišljeniki.

Se vidimo kmalu v Rifuzlu!

Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno