Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Novi izdelki v Rifuzlu - julij, avgust, september 2020

  • Čas branja Čas branja: 6 minut
novi izdelki v rifuzlu - julij avgust september 2020
Kaj najdeš novega na Rifuzlovih policah? Preveri katere izdelke lahko na novo kupiš brez embalaže v zadnjih mesecih v trgovini brez plastike.

Kaj se lahko zgodi v štirih mesecih? ?

Marsikaj. Poletno obdobje se prevesi v jesensko. Ježevka v tem času skoti mladiče. In Manca lahko naroči toliko novih produktov, da ne vem, kako jih bom vse “stlačil” v to objavo. ? Ampak se bom potrudil in začel z najbolj zanimivim delom - njamskarijami ??

p.s.: prejšnjo objavo o novih produktih najdeš tukaj.

Živila

Tina iz Fržka je na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat 2020 požela veliko uspeha s svojim novim produktom pržek - praženo čičeriko v slani, česnati in čilijasti različici. Popoln prigrizek za ob filmu! Stranke pa pravijo, da se super obnese tudi kot otroška malica. 

Altburger polpet je razlog, da se je letošnja žar sezona razširila na celo leto. ? Ta 100% rastlinski plošček iz gensko NEspremenjene soje te po novem čaka v naši skrinji - zmrznjenega ti preložimo v tvojo embalažo, ki jo prineseš zraven v nakup. Po nasvetu vrhunskih kuharskih mojstrov pa se poleg prileže kimči iz Fermentarnice ter veganski kajmak izpod rok Tanje iz Biowaya. 

Tanja pa ne bo skrbela le za zalogo veganskega kajmaka ampak tudi za … ? veganski bounty v steklenem lončku.Kakšen je njegov učinek, sprašuješ? Baje te popelje v kokosovo-čokoladno ekstazo.

Od sladkega programa nas trenutno Lizin vrt razvaja z novo bio temno čokolado v tablici s kokosovim sladkorjem, pomaračno in kakavovimi zrni.? Če pa želiš ustvarjati kakšne sladkobne pregrehe ali druge zanimive jedi iz kakavovega masla pa za njega po novem poskrbi Afrotera! ?

Čebelice ? Jevšovarjevih so letos turistične bone koristile v Hotelu Gozd. Iz tega naslova je na policah premierno gozdni med

Na kombučinih pip’cah med drugim sedaj teče tudi BeLife kombucha z novim okusom kombuče - šebesa. Okuse v ponudbi sicer redno menjavamo, tako da ni ves čas na voljo! ?

Junija smo testno na police dobili Art Breadove bagete ? in hitro so postale stalnica. Baje te spomnijo na Pariz in ljubezen ??‍?. “Kot ata na mamo” pa na njih paše eko surovo maslo Kukenbergerjeve kmetije.

Ko je k nam v ponudbo prišla čičerikina moka, smo za njo ustvarili en super recept. Oglej si ga s klikom na spodnjo slikico.

Na oddelku začimb je Metka pripravila domačo mešanico mediteranskih  zelišč. ?

Metka pa letošnjo sezono ni sušila le zelišč, ampak tudi pridno vkuhavala. Na voljo imaš omako iz bučk, bučkin namaz ter špargljev namaz. Vse dodatno obogateno z vipavskim soncem. ☀️

Z ekipo v internem chatu vse bolj uporabljamo besedo “sitnice™” in tudi v temle članku bi nasul še par novih sitnic. Sušen paradajzek ? od Toskane, oluščena konopljina semena Stražarja in šipkov čaj iz Hiške Zelišč.

Za zaključek pa še en osvežilen nasvet - biorazgradljive čigumije Georganics poprova meta v kovinski posodici vedno daj si v žep. 

Kozmetika

Veliko ljudi se sprašuje, če se mora umivati s “tatrdo žajfo” ?, ko začne življenje z manj odpadki. Lahko se, ni pa NUJNO ?. Pri nas lahko na primer natočiš v svojo embalažo gel za tuširanje z vonjem limonske trave in grenivke od Odori.

Kar se tiče zobnih past/tabletk/palčk smo julija naredili celo javnomnenjsko raziskavo ?. Največ boš izvedel-a, če si prebereš tole blog objavo “Za vsaka usta zobna pasta raste”.

Bom pa še sem napisal seznam novih izdelkov za ustno higieno:

  • zobna pasta evkaliptus (Georganics),
  • nov okus svilene zobne nitke za refil pomaranča (Georganics),
  • zobne tabletke meta na rinfuzo Toothie ter
  • otroške zobne tabletke jabolko Thinktura.

A si malo bolj štoraste sorte? So padci in urezi nekaj pogostega na tvojem repertoarju aktivnosti? Potem boš našel-la nekaj zase tudi v Rifuzlovi apoteki! Biorazgradljivi obliži Ecoliving so še ena novost na naših policah. Z aloe vero ali brez nje, kakor ti je ljubše.

Čistila in dom

Ah, kako lepo je, ko je naš dom bleščeče čist brez nepotrebnih kemikalij. ✨

Pri pranju posode lahko za to poskrbiš z novim praškom za pomivalni stroj od Tierre Verde. Prav tako lahko ustvariš svoja čistila s pomočjo marsejskega mila brez palmovega olja.

Za brisanje površin pa je šla Manca “full in” in naročila kompostabilne krpe za brisanje pakirane po 2, 4 ali 6 kosov. Pa še vzorčki se malo razlikujejo - poglej si spodnje sličice ??

Za piko na i pa so z nami tudi nove krtače za čiščenje steklenic. Ni namreč “zero waste lajfa” brez dobrih starih steklenic. In vsake toliko jih je dobro temeljito oprat! ?

Zero waste izdelki

Novi kvalitetni izdelki brez plastike (ki so mimogrede tudi super darilo ?) pa so:

  • slovenske ročno izdelane keramične slamice (CRMX studio),
  • keramičen podstavek za milo (CRMX studio) ter
  • stojalo za zobno ščetko Dantesmile.

Za zaključek … še ena gasilska

Tole zgoraj smo mi - Rifuzlova mini ekipca, ki v bistvu kar pridno raste in kmalu ne bo več tako zelo mini. In čeprav mi nismo del ponudbe, pa Rifuzlove ponudbe in novih izdelkov ne bi bilo, če ne bi bilo nas. Pa ponudbe seveda tudi ne bi bilo, če ne bi bilo tebe in posledično vseh vas, ki ste se odločili, da boste nakupovali naravi prijazno, brez odvečne plastične embalaže. Hvala! ??

Vem, da v Rifuzlu sigurno še kaj pogrešaš, kar še nimamo. Pomisli malo, kaj bi še rad-a videl-a v naši ponudbi in kar napiši spodaj v komentar! ?

Pogosto izpolnimo kakšno željo! ?

? Cmok od vseh nas zgoraj (od leve proti desni),
Klara, Ana, Nives, Primož, Manca (ni vedno tako huda, kot na sliki) in Marcela

Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno