Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

5 idej za zmanjškarska zero-waste božična darila

  • Čas branja Čas branja: 5 minut
5 idej za zmanjskarska zero-waste bozicna darila
Rifuzlarke smo letos pripravile majhen nabor že pripravljenih darilnih paketkov, če si slučajno tudi letošnje praznike “v gužvi” in samo potrebuješ prikupno rešitev, brez slabe vesti.

Zmanjškarsko božično darilce ne bo prav nič zmanjšalo veselja in prijetnih občutkov, ko ga bo obdarovanec-ka prejel-a. ? Bo pa gotovo zmanjšalo količino odpadkov in negativni vpliv na okolje, ki ga, roko na srce, v času prazničnih dni s pretirano potrošnjo kar precej povečamo.

Rifuzlarke smo letos pripravile majhen nabor že pripravljenih darilnih paketkov, če si slučajno tudi letošnje praznike “v gužvi” in samo potrebuješ prikupno rešitev, brez slabe vesti. Ampak ☝ imamo pa v rokavu skritih še mnogo idej in nestrpno čakamo, da jih podelimo s teboj, ko nas v Rifuzlu pocukaš za rokav. ? Skupaj bomo zate pripravile praktično in/ali slastno darilce, ki na koncu ne bo pristalo v smeteh, ampak le v srcu (ali pa želodcu ?).

1. Darilni paket Fržkovi prigrizki

Ta hrustljav božični paket vsebuje 3 povratne kozarčke zdravih prigrizkov. ?Fržkove slane mediteranske krekerje, hrustljavo praženo čičeriko s soljo in hrustljavo praženo čičeriko s česnom. Vse zapakirano v lični kartonasti škatlici in priloženim darilnim kartončkom, da je obdarovanje še bolj čarobno in srčno. ✨ Brez kakršnekoli odvečne plastične embalaže. Ti lokalno narejeni prigrizki so hranljiva malica na poti ali v službi, idealni pa so tudi za praznična druženja ali kakšen filmski večer.

2. Darilni paket MIMY

Že ko ga pogledaš, malo sumiš, da bo tole nekaj kremasto slastnega, kajne? Božični darilni paket MIMY je sestavljen iz lončka MIMY-ja (mandljeve osnove za pripravo domačega mandljevega mleka) in lončka začimbne mešanice za pripravo kurkumin latte-ja oz. zlatega mleka. Prav tako sta obe dobroti zapakirani v kartonasto škatlico in njej lahko dodaš priložen darilni kartonček z lepo mislijo. S tem paketkom podariš dva lokalno narejena izdelka iz katerih si bo obdarovana oseba lahko pripravljala okusno in kremasto zlato mleko. Za tople, dišeče in krepčilne zimske večere. ☕?

3. Mali in veliki darilni paket za britje brez plastike

Brezčasne kovinske brivnike Mühle ste Rifuzlarji in Rifuzlarke (!) vzeli za svoje. Kvaliteta, uporabnost, zmanjšanje odpadkov in dejstvo, da nikoli več ne potrebuješ kupiti novega brivnika, so vas prepričali. Zato smo se odločile, da pripravimo dva paketa za zmanjškarsko britje, da svoje navdušenje nad britjem brez gore plastičnih odpadkov lahko deliš še naprej ali pa si takšno darilce letos preprosto privoščiš zase. ? V malem darilnem paketu tako dobiš Mühle-jev brivnik po svoji izbiri in velik paket kovinskih rezil Astra. V velikem paketu pa sta dodana še slovensko ekološko milo za britje in Mühle-jev čopič za britje, za popoln brivski paketek. Seveda tudi tukaj ne manjkata darilna kartonska škatlica in darilni kartonček. In še pomembno! Poleg klasičnega R89 Mühle-jevega brivnika je sedaj na voljo še njihov najnovejši brivnik Companion, ki ima daljši ročaj in je še bolj priročen za britje drugih predelov telesa, npr. nog. Predvsem je zato ta brivnik priljubljen pri ženski populaciji. ?

4. Darilni paketi ekoloških vin in penin Šoster

Ker se za praznike ponavadi malce bolj kulinarično razvajamo, je idealna priložnost, da si privoščiš tudi vrhunsko ekološko vino in/ali penino. ??Za lansko silvestrovo ste razgrabili Šosterjeve penine, zato si jih letos lahko naročiš kar na Rifuzlovi naročilnici. S Pavlom smo pripravile različne pakete vin in penin, ki so prav tako lahko lepo božično darilo. Hkrati pa s tem podpiraš lokalne proizvajalce. Za celoten nabor pa pokukaj na našo naročilnico in si naroči svoj paket vrhunskega vina iz osrčja Jeruzalemskih goric.

5. Dobrodelna Rifuzlarska kartica

Če razmišljaš, kaj tvoji bližnji sploh potrebujejo in jim ne želiš podariti še ene “stvari”, pa lahko v njihovem imenu denar nameniš v dobrodelne namene. Rifuzlarske dobrodelne kartice omogočajo ravno to. Z nakupom kartice, z nadvse srčno sporočilnostjo, nameniš svoj denar dobrodelnemu društvu Humanitarček in s tem omogočiš lepše življenje starejšim ljudem, ki živijo v pomanjkanju. Svoji bližnji osebi pa s tem podariš čudovito misel in tako izkažeš pozornost, za katero si morda tekom leta premalokrat vzamemo čas. ?

Potrebuješ še dodatne ideje?

Vse ostale ideje za naravi prijazna božična darila bomo Rifuzlarke z največjim veseljem delile s teboj, ko nas s svojimi posodicami obiščeš v Rifuzlu ali pa nam pišeš. ?

Predvsem pa ne pozabi svojim bližnjim letos podariti svojega časa, toplega objema ali stiska rok in z njimi kvalitetno preživeti kakšno urico ali dve. Pa naj bo to na izletu v naravi, na obisku muzeja ali pa doma ob kakšni družabni igri ali skupnem kuharskemu podvigu.

Imej nadvse prijetne in iskrive praznike! ? Rifuzlarke smo ti zelo hvaležne za tvojo podporo že 3. leto! ?

Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Rifuzl izdelki.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-7,75 €
Skupaj:
69,75 €

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno