🍒 Trenutno aktualno: naročilnica za češnje
Košarica
0,00 €

⬇ Skok do naročilnice ⬇

Le še 0 days, 6h, 39min, 32s za prevzem v soboto!

Kako naročiti?

Naročilnica se nahaja 👇 spodaj. Prevzemi naročil bodo v torek, petek in soboto od 10:00 dalje v Rifuzlu. Spodnja naročilnica je odprta do 15:00 dan pred prevzemom.

Češnje namreč na domačiji Kumar obirajo sproti, da še sveže pridejo do tvojega doma! 🍒

O starih vrstah češenj domačije Kumar

Goriška Brda so od nekaj slovela po odličnih češnjah. Brici in Brike smo češnje od nekdaj prodajali v bližnji in daljni okolici. Menda so včasih briške češnje vozili tudi na dvor na Dunaju.

Domačini pa se radi pošalimo, da je Armstrong, ko je pristal na Luni, tam že našel Briko, ki je prodajala češnje. 😅

Goriška Brda so bila od nekdaj znana po pestrem naboru avtohtonih sort. Naša domačija ponuja kar pester izbor le teh, saj skrbimo, da stare sorte češenj ne bodo utonile v pozabo. Češnje na naši kmetiji niso zasajene v večjih nasadih ampak jih najdemo na obronkih vinogradov, tam kjer so češnje v Brdih že od nekdaj našle svoje mesto.

Primož iz domačije Kumar

Več o sortah češenj in o tem, kako smo jih dodali v našo ponudbo, pa preberi na našem blogu.

Češnje so iz certificirane ekološke pridelave in jih sveže oberejo preden pridejo v Rifuzl in od tam do tvojega doma. Na ta način ohranijo svežino, dober okus in preprečimo, da ne začnejo gniti. Zaradi ekološke pridelave češnje namreč niso površinsko obdelane.

Najboljše jih je pojesti čim prej. Po nekaj dneh lahko najdeš v njih tudi kakšnega črvička, s čimer pa ni nič narobe! Nasprotno, je pravi dokaz, da so res iz sonaravne pridelave. Več o tem smo že pisali na našem blogu.

Češenj v tem tednu ni več mogoče naročiti – pobrali smo maksimalno število naročil, kot nam jih iz domačije Kumar lahko dostavijo. Naročilnico ponovno odpremo v torek za naslednji teden.