Vsako pomlad komaj čakamo, da bo kaj pokukalo iz zemlje. Eni izmed prvih so šparglji, ki so bogat vir folne kisline, ne manjka pa jim niti vitaminov C in E. Pripraviš jih lahko na različne načine: v omleti, kuhane na pari, pečene ...
Pred tabo pa je recept za zelo simpl špargljevo mineštro ;)
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!
Špargljeva mineštra
Čas priprave:
50 min
Težavnost:
Št. sestavin:
0
Sestavine:
30 divjih ali 10 gojenih špargljev
1 srednje velika čebula
3 stroki česna
3 srednje veliki krompirji
Poper
Sol
Peteršilj
Navodila za pripravo:
1. Korak
Najprej si pripravi vse sestavine. Mladega krompirja ni potrebno lupiti, le nareži ga na centimeter velike kocke. Pri špargljih bodi pozoren/a, da jih odlomiš nad olesenelim delom. V nasprotnem primeru, bo mineštra polna trdih vlaken. Nato šparglje nareži na 2 cm dolge koščke. Nareži tudi čebulo in česen. Čebulo popraži na olju ali gheeju (ta da super okus) in ko je že zlatorjava, dodaj česen. Vsebino ves čas spremljaj in mešaj, da se ti česen ne zažge. Po eni minuti dodaj narezan šparglje, praži še kakšno minuto in dodaj krompir. Nato vse skupaj zalij z 1 l vode, pokrij in na zmernem ognju kuhaj vsaj 20 minut. Začini s poprom in soljo po okusu in že imaš pred sabo okusno in lahko spomladansko mineštro. :)
Najprej si pripravi vse sestavine. Mladega krompirja ni potrebno lupiti, le nareži ga na centimeter velike kocke. Pri špargljih bodi pozoren/a, da jih odlomiš nad olesenelim delom. V nasprotnem primeru, bo mineštra polna trdih vlaken. Nato šparglje nareži na 2 cm dolge koščke. Nareži tudi čebulo in česen. Čebulo popraži na olju ali gheeju (ta da super okus) in ko je že zlatorjava, dodaj česen. Vsebino ves čas spremljaj in mešaj, da se ti česen ne zažge. Po eni minuti dodaj narezan šparglje, praži še kakšno minuto in dodaj krompir. Nato vse skupaj zalij z 1 l vode, pokrij in na zmernem ognju kuhaj vsaj 20 minut. Začini s poprom in soljo po okusu in že imaš pred sabo okusno in lahko spomladansko mineštro. :)