Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Gyoza cmočki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
gyoza cmocki
Zate imam izziv oziroma svežo idejo za vikend ustvarjanje v kuhinji!? Ne se ustrašit, nobenih nobel sestavin in pripomočkov ne potrebuješ, prav tako je priprava enostavnejša, kot se mogoče zdi na prvo žogo. Gyoza cmočki res zahtevajo malenkost več vloženega truda v primerjavi z mojimi povprečnimi obroki, ampak z nekaj dobre volje, glasbe in mogoče dodatnim parom entuziastičnih rok, bo proces nadvse zabaven, lahko tudi terapevtski.??‍♀️
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Sestavine:

  • 200 g gladke pšenične moke,
  • 110 g vroče vode
  • za delovno površino: ostra moka ali koruzni škrob (ali navsezadnje gladka moka)
  • cca. 6 žlic olja oljne ogrščice
  • 3 stroki česna
  • ‘’palec’’ ingverja
  • 1 mlada čebula
  • 3 žlice sojine omake (ali sol po okusu)
  • sezonska zelenjava (npr. ¼ glave zelja, 2 korenčka, pest špargljev)
  • pest suhih sojinih koščkov
Tiktok mojacokolada

Navodila za pripravo:

1
Z vrelo vodo in žlico sojine omake preliješ suhe sojine koščke. Na drobno naseckaš vso zelenjavo, prav tako tudi česen, ingver, mlado čebulo in slednje tri na naoljeni vroči ponvi (2 žlici olja) na hitro popražiš, da fino zadiši.😇Nato v ponev dodaš še zelenjavo, 2 žlici sojine omake, odcejene sojine koščke in pražiš le toliko, da odstraniš odvečno vlago in da se zelenjava malenkost zmehča. Poskusiš, po potrebi dodaš še malce sojine omake, nato pa nadev prestaviš v drugo posodo, da se ohladi.🌬️
2
Izdelave krogcev testa se lotiš tako, da gladko moko in vročo vodo zamesiš v enotno gmoto testa, nato pa kroglo razdeliš na 2 dela in vsak del z rokami oblikuješ v 2 kači.🐍Po potrebi si delovno površino pomokaš z nekaj ostre moke ali koruznega škroba. Vsako kačo z nožem razdeliš na 6 kosov, potem pa te stisneš z dlanjo in jih z valjarjem ali steklenico razvaljaš v zelo tanek krog (ciljaš na debelino 1-2 mm). Če se greš zares, vzameš še kozarec ali šalčko premera cca. 9 cm in testo obrežeš v pravilen krog.😎In prvi gyoza ‘’wrapper’’ je pripravljen na polnjenje. Primeš ga v dlan, v sredino položiš slabo žlico nadeva in nato z vodo omočiš zunanji rob kroga. Sledi zabavni del, kjer je možnih ogromno različnih tehnik - zavijanje. Ena izmed možnosti je ta, da polovico kroga približaš drugi polovici, ampak lunice ne zapreš direktno, temveč s postopnimi pregibi, da se naredijo ‘’gubice’’. Če potrebuješ praktičen prikaz, lahko pred prvim podvigom pogledaš kakšen YT video - samo pobrskaj po ‘’gyoza wrapping technique’’. Non-stick ponev ali wok fejst segreješ, dodaš cca. 2 žlici olja oljne ogrščice in nato še gyoza cmočke. Nepokrite pečeš 2 minutki - do trenutka, ko so spodaj lepe zlato-rjave barve, nato pa v ponev priliješ toliko vode, da dobro pokrije celotno površino tvoje ponve (količina dodane vode je odvisna od velikosti ponve). Takoj po dodatku vode cmočke pokrij s pokrovko, saj bo voda začela divje brbotati. Pustiš, da se cmočki kuhajo nekje 3 minute oziroma dokler ne izpari večina voda, nato odstraniš pokrovko in počakaš še 30 sekund, da bodo spodaj ekstra hrustljavi. Postopek ponoviš še z ostalimi gyoza cmočki. 💪🏿
3
S sestavinami in postopkom zgoraj dobiš 24 gyoza krogcev testa in 24 odrezkov, ki pa jih seveda ne zavržeš, ampak vse zgneteš v novo kačo, po potrebi dodaš kapljico vode in ponoviš postopek izdelave krogcev - jaz sem tako naredila še 7 dodatnih in niti gram testa ni šel v smeti, saj zadnjega kroga nisem obrezala s šalčko.♻️ Če ti je 30 gyoza krogcev preveč, si recept enostavno prepoloviš, je pa nadvse priročno, da jih narediš več, si nenapolnjene zamrzneš do naslednjič in si tako skrajšaš postopek priprave. Priporočam pa, da med plasti potrosiš koruzni škrob, da se v skrinji ne zlepijo med seboj. Te simpatične cmočke lahko napolniš s čisto poljubnimi nadevi (ideje: tofu-mlada čebulca, gobe-orehi, kimchi…) in jim po želji dodaš pikantnost s Spajsi bajsi omako. So super predjed, kot tudi glavna jed - lahko jih serviraš s sojino omako s sezamom in s kimchijem ali pa jih postrežeš k umami azijski juhi in se prepustiš potovanju z okusi.🌏
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Želim brezplačen vodič za čiščenje!
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno