Čičerikina “omleta” je čudovita jed za katerikoli obrok. Pripraviš si jo lahko za zajtrk ali pa vzameš s sabo na pot za malico. Serviraš jo lahko tudi ob kosilu z veliko skledo solate ter prilogo.V receptu sem navedla razmerje, ki ga potrebuješ za pripravo – vse ostale sestavine pa so v tvojih rokah! Uporabi sezonsko ali konzervirano zelenjavo ter tiste začimbe, ki so ti najbolj pri srcu.
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!
Sestavine:
150 g čičerikine moke
220 g vode
Olje
Različna zelenjava
Sol in začimbe
Navodila za pripravo:
1
V skledici zmešaj čičerikino moko, vodo, sol in začimbe ter jo odstavi na stran.
Nareži zelenjavo ter jo popraži v ponvi z malo olja.
Popraženo zelenjavo vmešaj v mešanico čičerikine moke.
V čisto ponev dodaj malo olja ter vlij celotno mešanico. Poravnaj in peči pri srednje močnem ognju okoli 4 minute.
Omleto obrni s pomočjo krožnika in jo peci 4 minute še na drugi strani.
V skledici zmešaj čičerikino moko, vodo, sol in začimbe ter jo odstavi na stran.
Nareži zelenjavo ter jo popraži v ponvi z malo olja.
Popraženo zelenjavo vmešaj v mešanico čičerikine moke.
V čisto ponev dodaj malo olja ter vlij celotno mešanico. Poravnaj in peči pri srednje močnem ognju okoli 4 minute.
Omleto obrni s pomočjo krožnika in jo peci 4 minute še na drugi strani.