Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Novi izdelki brez embalaže v septembru in oktobru

  • Čas branja Čas branja: 6 minut
novi-izdelki-brez-embalaze-v-septembru-in-oktobru
Kovinske britvice, robčki, čokolada ... in ostalih 37 novih izdelkov brez plastične embalaže dodanih v zadnjih 2 mesecih. Preveri vse novosti tu!

Kaj vse so novosti zadnjih dveh mesecev, ki jih najdeš na Rifuzlovih policah? Precej novih izdelkov smo dodali, prav v vseh kategorijah je kaj novega: od razno raznih živil, do čistil, kozmetike in izdelkov za osebno higieno.

Gremo kar na seznam:

Živila

Toni iz ekološke kmetije Kukenberger je pripravil eko albuminsko in svežo navadno skuto v povratni embalaži (stekleni lončki po 350 g oz. 500 g). S svojo posodico pa lahko prideš po eko sir za žar ?, ki ti ga odtehtamo - a zaradi krajšega roka trajanja ni ves čas na voljo.

Od znane lokalne veganske blagovne znamke BioWay smo dodali v ponudbo še Bronhin - bio domačo čajno mešanico.

Če si ljubitelj-ica domačih sokov, najdeš v ponudbi zdaj tudi beli ali črni grozdni sok ? Domače dobrote Metka.

Testenine za sladico?? Tudi to je možno! S specialnostjo svojih izdelkov so se ponovno izkazali Gabaroni. Izdelali so namreč kakavove široke rezance ?! Ko so kuhani, jih prelij z malo sveže stisnjenega limoninega ali pomarančnega soka in postrezi skupaj z vanilijevim sladoledom (priporočam Ta Strletovo strlečatelo). Ahhh, pravi gurmanski užitek! ?

Z začetkom oktobra smo začeli s prodajo mandarin iz doline Neretve ?. Z Manco sva se ob vračanju iz dopusta na Mljetu ustavila pri družini Šamić iz Opuzna, ki mandarine obira sproti, samo zrele, jih ročno napolni v kartonske zabojčke in v 48 urah dostavi do Slovenije. Mandarine niso škropljene, niti voskane, zato lahko uporabiš tudi lupino. Sorta Zorana je zgodnja sorta, za katero je bil marsikdo v trgovini skeptičen, da v zabojčku še ni zrela, a ni tako. Zelo sladke so tudi tiste, ki izgledajo zelene. Do konca leta bodo na voljo tudi kasnejše sorte, klementine in ostali cistrusi. Ta teden pridejo še limone.

Presnica je tudi po dnevu odprtih vrat postregla z njihovimi popularnimi specialitetami, zate v steklenih povratnih lončkih. Chia puding in jabolčni kobler zdaj oba najdeš v našem hladilniku.

Za zdravo, eko malico si lahko privoščiš nov izdelek izpod prstov tandema Helicopter food: bio dišeče sladke lešnike. Me prav zanima, katere vse okuse boš zavonjal-a, ko odpreš steklen lonček, v katerem so zaprti! ?

Še ena novost v sladkem programu ?. Že od začetka smo imeli v ponudbi čokolado v obliki kapljic, a zdaj lahko dobiš povsem brez embalaže (svoje posode le ne pozabi!) tudi temno čokolado v tablici Lizin vrt. To je bio temna čokolada z okusom mandlja, brez dodanega sladkorja ?.

Z novo sezono medu je v ponubo pritekel še Jevšovarjev ? kostanjev med. Zaenkrat je na voljo v povratnih kozarcih, polkilskih ali kilskih.

Kozmetika in osebna higiena

Zobno pasto Georganics vas veliko redno kupuje in jo redno pohvalite. Za tiste, ki imate raje zobno pasto v obliki tabletk, jo zdaj imamo v obeh oblikah. V obliki tabletk sta na voljo okusa meta in pomaranča. ?

Tudi seznam izdelkov slovenske znamke Odori se širi. V aluminijasti embalaži najdeš zdaj pri nas ognjičevo mazilo in balzam za ustnice. ?

OrganiCup menstrualne skodelice so zdaj poleg standardnih velikosti na voljo še v mini velikosti. ?

Ker je vreme zunaj vedno bolj muhasto in hladno, bodo ob prehladih prav prišli Palomini 3-slojni žepni robčki v kartonu ?. Trenutno so celo še v akciji!

Zadnja novost, čisto sveže ta teden, pa so izdelki, ki smo jih že vsi kar nekaj časa čakali. To so legendarne, neuničljive kovinske britvice R89 svetovno znanega nemškega proizvajalca Mühle. Za to pridobitev sem tudi osebno še posebej vesel, saj sam za britje uporabljam prav to isto Mühle R89 britvico že zadnjih 9 let!!! Kupiš jih lahko v standardni, kovinski barvi ali v roza-zlatem odtenku. Prav tako so na voljo tudi originalna stojala za britvice iz nerjavečega jekla, na katerem se britvica in vstavljeno rezilo hitreje posuši, ter tako podaljšaš rezilu življensko dobo. Podrobnejši članek o britju na tej povezavi. ?

Istočasno smo na zalogo dodali tudi nadomestna rezila za britvice ("double edge razor blades"). V navadnih trgovinah na žalost nadomestnih rezil ne boš dobil-a brez plastične embalaže, rezila Astra pa so pakirana v kartončke po 5 rezil skupaj. Če želiš prišparati, jih lahko kupiš tudi v velikem pakiranju po 100 rezil - ta paket pri meni zdrži nekaj let, saj lahko eno rezilo uporabiš za 4 - 6 britij.

Kuhinja, dom in zero waste izdelki

Jasmina iz Dantesmile je pripravila še večjo dimenzijo njihove biorazgradljive čebelje folije: 39x53 cm. Takšna velikost je primerna recimo za zavijanje kruha ?. Prav tako so nov izdelek mavrične slamice ?, odrasle zobne ščetke pa na voljo v različnih barvah: zeleni, rumeni in modri.

Biorazgradljive gospodinjske rokavice If You Care so narejene iz naravnega lateksa, pridobljenega iz gozdov ?, vključenih v trajnostno gospodarjenje in pravično trgovino; po uporabi se jih lahko razreže in kompostira. Drugi nov izdelek za v kuhinjo If You Care pa so tablete za pomivalni stroj - z biorazgradljivim ovojem v kartonski škatlici.

Freschke so nove, unikatne, slovenske vrečke v naši ponudbi ?. Trenutno lahko izbiraš med kar 8 različnimi velikostmi in oblikami :

  • vrečka z zadrgo,
  • bombažna nosilna vrečka,
  • bombažni dekorativni pokrovčki za kozarce,
  • bombažni žakelj z vrvico,
  • bombažno pokrivalo z elastiko,
  • shranjevalna bombažna kvadratna vreča,
  • shranjevalna bombažna vreča z žepki in
  • shranjevalna bombažna vrečka za malice.

Freschka je čudovito in uporabno darilo za prihajajoče novoletne praznike! Kako izgledajo in kako se jih uporablja? Poglej si v videu:

https://www.youtube.com/watch?v=foepfaovkys

Druge, prav tako slovenske vrečke za kruh, pa izdeluje Saša pod blagovno znamko Jagababa. So ročno potiskane na laneno blago, primerne za kruh, potico ali kakšno drugo pecivo. Pa res fletne!

Celoten seznam izdelkov s cenami

Od prejšnjega tedna dalje, je za pregled celotne naše ponudbe in izdelkov na zalogi na voljo celoten seznam izdelkov v Rifuzlu na eni strani, razdelan po kategorijah. Pri vsakem izdelku je zraven napisana tudi cena in označeno, če gre za artikel, ki ga prodajamo v rinfuzi.

Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno