Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Ideje za praznična darila brez odpadkov

  • Čas branja Čas branja: 5 minut
ideje za praznicna darila brez odpadkov
Kaj podariti za božične ali novoletne praznike, da ne bodo darila na koncu pristala v smeteh? Rifuzlov darilni paket ali darilni bon je super izbira! ?

Prvi letošnji sneg nas je spomnil na prihajajoče praznike in z njimi povezano obdarovanje. Tako vas je že veliko prišlo po sestavine in izdelke za božično-novoletna darila v Rifuzl. Kako lepo je pokramljati z vsakim izmed vas, o vseh idejah, ki jih imate za novoletna obdarovanja! In vse te ideje stremijo k temu, da se obdarujete z nečim praktičnim, neko majhno stvarjo, ki prižge iskrico v očeh, ne pusti pa za seboj en kupček smeti ali darilo pozabljeno v kotu. In nam, Rifuzlarjem, ob tem zaigra srce. V trgovinici se je tako v zadnjih nekaj tednih nabralo par praktičnih idej za darila, ki jih lahko deloma ali v celoti najdeš pri nas in jih želim deliti s tabo:

1. Zimska mešanica suhega sadja in oreščkov

V steklene kozarce lahko namešaš poljubno mešanico posušenega sadja in oreščkov za hladne zimske sprehode. Ideja za eno takšnih, meni ljubih mešanic, ki jo ima Manca vedno v žepu na smučariji: suhe rozine in/ali brusnice, kokosov čips, suhi mango in/ali jabolčni krhlji, mandlji valencija, kakavova zrna in indijski oreščki. Celoten seznam oreščkov, suhega sadja in ostalih izdelkov najdeš tu.

2. Vrečka za kruh s sestavinami za peko

V Rifuzlu kupiš laneno vrečko Jagababa za kruh (ročno potiskane in sešite v Sloveniji), v vrečko pa daš sestavine za pripravo določenega kruha ali peciva ali pa kar svoj domače pečen dišeč kruh! Tudi v Rifuzlu najdeš veliko izbiro slovenskih ekoloških mok, pa tudi dva recepta za kruh sem že objavil.

3. Freschka – vrečka za shranjevanje sadja in zelenjave

Freschke so tudi zelo primerno in praktično darilo. To so unikatne, ročno izdelane bombažne vrečke in žaklji za shranjevanje sadja in zelenjave v kuhinji ali hladilniku. Freschke lahko že naročiš v naši novi spletni trgovini in ti jih pošljemo po pošti.

4. Kovinske britvice Mühle

Kovinske britvice Mühle R89 v roza-zlati ali srebrni barvi so malo bolj osebno darilo zanjo ali zanj – za zmanjšanje odpadkov v kopalnici in menjava plastičnih britvic za enkratno uporabo za bolj trajnostno varijanto.So res kvalitetne in tako darilo bo trajalo večno!

5. Kovinske posode Elephant Box

Zadnja novost na naših policah, zelo primerna za darilo, pa so kovinske posode za shranjevanje hrane (najdeš tudi takšne, ki so neprodušne, en. leakproof), jekleničke in termo flaše iz nerjavečega jekla Elephant Box. Idealne tako za malico v službi, kot za v hribe ali potovanje v daljne čezoceanske dežele. ✈️

Če pa si eden/ena takšnih, kot sem jaz in še ne veš, kaj boš podaril-a, pa imam zate rešitev. Rifuzlarji smo staknili glave in zate pripravili tudi tri praznične pakete (poleg darilnih bonov, ki jih lahko naročiš na dom tudi v spletni trgovini) za “zero waste” božična in novoletna darila.

1. Rifuzlov darilni paket – Lokalc (15 €)

Kot že ime pove, najdeš v njem štiri lokalne, slovenske ?? izdelke:bio sladke lešnike Helicopter food,omako kaponata Domače dobrote Metka,Ta fajno marmelado Ekološke kmetije Potočnik-Poprask,vse skupaj pa pride v vrečki recikliranki Sovica šiva, sešiti iz odsluženih zaves, uporabni v trgovini ali na tržnici za nakup sadja/zelenjave.Z Lokalcem podpreš lokalna mini podjetja/kmetije. Darilo je seveda brez plastike in tako brez negativnega vpliva na okolje! ?? (dopolni)Skupna vrednost izdelkov je 16,99 €, a zdaj jih dobiš v kompletu Lokalc le za 15 € (-12% popust)!

2. Rifuzlov darilni paket – Taprav Rifuzlar (20 €)

Paket za tapravega Rifuzlarja, ki ima s seboj vedno vrečko na zadrgo ali za shranit žemljico, sadje ali za kupit živila na rinfuzo, žvilico za pojest malico ter folijo, v katero zavije sendvič, opran korenček, sadje, … Idealno za tistega kolega/kolegico ali družinskega člana, ki se ravno podaja na pot življenja z manj odpadki – lokalen “zero waste starter kit”.Notri najdeš:laneno vrečko z zadrgo Freschka,žvilico Dantesmile (žvilica = žlica + vilica v enem) inčebeljo folijo Dantesmile (velikost 25×25 cm).Skupna vrednost izdelkov je 22,88 €, v paketu Taprav Rifuzlar pa ji zdaj dobiš le za 20 € (-13% popust).

3. Rifuzlov darilni paket – Specialc (29 €)

Če obdaruješ osebo, ki uživa v gurmanskih posebnostih in rada poskusi nekaj novega, bo to pravi paket zanjo ali zanj. Kaj je bolj specialnega kot macerirano ekološko vino in kozarec mešanega liofiliziranega sadja?

Paket Specialc vsebuje eko vino Chardonnay natur Šoster in liofilizirano mešano sadje v kozarcu Majini hrustljavčki 100 g. Skupna vrednost izdelkov je 30,9 €, v paketu Specialc pa le 29 €.


Vsi paketi vsebujejo kvalitetne, lokalne izdelke, ki so v Rifuzlu že nekaj časa v ponudbi in jih stranke zelo pohvalite. In tako, kot noben izdelek v Rifuzlu ni pakiran v plastično embalažo za enkratno uporabo, tudi paketi za darila ne vsebujejo plastike in tako ne obremenjujejo našega planeta s plastičnimi odpadki. ?Hrana je edina stvar, ki jo poleg zraka in vode vsak od nas potrebuje za življenje in s tem idealno darilo, ki ne nabira prahu na polici ali – še huje! – roma v smeti. Zato so tudi Rifuzlovi darilni paketi oblikovani tako, da izdelki niso sami sebi namen, pač pa jih lahko pojemo ali pa so trajnostno naravnani in jih tako uporabljamo dolgo časa in z njihovo uporabo preprečimo nastanek odpadkov (recimo čebelja folija nadomesti na stotine metrov plastične ali alu folije, pa še lepo diši ?).Seveda pa lahko namesto darilnega paketa naročiš tudi enega izmed naših darilnih bonov (za 10, 20 ali 50 €) in s tem obdarjeni osebi podariš svojevrstno doživetje – nakup hrane v trgovini brez embalaže.Rifuzlarji ti želimo vesele in iskrive praznike in hvala, ker nas podpiraš že skoraj eno leto! ??❄️

Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Rifuzl izdelki.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,80 €
Skupaj:
52,20 €

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno