Odličen a preprost recept za jesenske dni, ko je oranžnih buč na pretek, tebi pa se zaluštajo špageti.
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!
Špageti z bučo in lečo
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
Št. sestavin:
10
Sestavine:
450 g eko špagetov
1 manjša hokaido buča
Rožmarin
Olivno olje
6 strokov česna
1 čebulo
300 g kuhane rjave leče
kvasni kosmiči
sol
Poper
Navodila za pripravo:
1. Korak
Bučo narežemo na kockice, jo zmasiramo z olivnim oljem ter rožmarinom in pečemo pri 200°C okoli pol ure.
Nasekljamo čebulo in česen ter ju popražimo na olivnem olju. Dodamo tudi kuhano rjavo lečo in začinimo s soljo in poprom.
V osoljeni vodi skuhamo špagete "al dente".
Ko so vse komponente končane, jih zmešamo v loncu.
Dodamo še malo olivnega olja, kvasnih kosmičev in po okusu dodatno začinimo. Po želji lahko dodamo tudi 1 dl vode, v kateri so se kuhale testenine.
Serviraš jih lahko z oljčnim oljem, kvasnimi kosmiči ali naribanim sirom. Dober tek! 🍽
Da ti še prišepnem... Skoraj vse sestavine dobiš pri nas! Za zelenjavo preveri naročilnico in jo naroči, ostalo pa dobiš v redni ponudbi.
Bučo narežemo na kockice, jo zmasiramo z olivnim oljem ter rožmarinom in pečemo pri 200°C okoli pol ure.
Nasekljamo čebulo in česen ter ju popražimo na olivnem olju. Dodamo tudi kuhano rjavo lečo in začinimo s soljo in poprom.
V osoljeni vodi skuhamo špagete "al dente".
Ko so vse komponente končane, jih zmešamo v loncu.
Dodamo še malo olivnega olja, kvasnih kosmičev in po okusu dodatno začinimo. Po želji lahko dodamo tudi 1 dl vode, v kateri so se kuhale testenine.
Serviraš jih lahko z oljčnim oljem, kvasnimi kosmiči ali naribanim sirom. Dober tek! 🍽
Da ti še prišepnem... Skoraj vse sestavine dobiš pri nas! Za zelenjavo preveri naročilnico in jo naroči, ostalo pa dobiš v redni ponudbi.