Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za zmanjškarje

Predlogi iskanja

Piškoti biscotti

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
piskoti biscotti
Biscotti so italijanski piškoti z mandlji, so dvakrat pečeni in zato fino hrustljavi. V Toskani jih namakajo v njihovo desertno vino, ampak dobri so tudi za potapljanje v toplo mleko ali čaj. Enostavni za pripravo, fejst všečni, na suhem dolgo zdržijo in vsakič so lahko malenkost drugačni.??
Rifuzl je trgovina brez plastične embalaže, kjer s svojo embalažo nakupuješ lokalna, zdrava ekološka živila in zero waste pripomočke. Kupuj brez embalaže!

Sestavine:

  • 2 žlici mletih chia semen + 6 žlic vode
  • 200 g polnozrnate pirine moke
  • 1 žlička vinskega kamna za peko
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 100 g rjavega trsnega sladkorja
  • ščep fino mlete soli
  • 60 g nasekljanih mandljev
  • ščep bourbonske vanilije
  • po želji: limonina/pomarančna lupinica 
  • 60 g sojinega napitka
  • 45 g oljčnega olja
Tiktok mojacokolada

Navodila za pripravo:

1
V mlinčku zmelješ chia semena in jim dodaš vodo, mešanico pa za malo postaviš na stran. V poljubno posodo natrosiš najprej vse suhe sestavine (moko, vinski kamen, sodo, sladkor, sol, mandlje, vanilijo, če ti zadiši še nastrgano lupinico), vse premešaš, nato pa direktno v to isto posodo zatehtaš še sojin napitek, oljčno olje ter dodaš namočena chia semena. Zadevo premešaš z žlico, nato pa še z rokami, toliko, da se vse sestavine lepo povežejo. Testo razdeliš na pol, nato pa s čistimi in z vodo navlaženimi rokami (na pekaču, opremljenem s peki papirjem) oblikuješ dva velika ovalna "piškota". 
2
Pečeš v pečici segreti na 180 °C približno 25 minut (toliko, da sta na otip malenkost napeta in ne več čisto mehka), nato pa ‘’piškota’’ ohlajaš na rešetki vsaj 10, boljše 15 minut, vmes pa nastaviš pečico na 160 °C. Po teh 15ih minutah narežeš piškota na nekje 1,5 cm debele kose oziroma piškote (bodo še malenkost vlažni, krhki), katere daš še drugič in obljubim da zadnjič, v pečico. Torej na 160 °C za 10 minut, nato jih obrneš na drugo stran in pečeš še 10 minut. Piškoti morajo dobiti lepo zlato-rjavo barvo, z nadaljnjim ohlajanjem na sobni temperaturi postanejo dodatno hrustljavi, trdni, zato jih ne peči predolgo.
3
Proces lahko zaključiš ali pa nadaljuješ tako, da jih potopiš v stopljeno temno čokolado, nanjo pa potrosiš kakšno narezano suho sadje, zmleto liofilizirano sadje, naribano pomarančno lupinico ali kaj drugega poljubnega po navdihu.✨

Rifuzl izdelki.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,90 €4,41 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Si že odkril Rifuzlov YouTube kanal?

Želim brezplačen vodič za čiščenje!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačen hiter vodič za čiščenje s sodo bikarbono in citronsko kislino.
Želim brezplačen vodič za čiščenje!
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno