Košarica
0,00 €

Žvilica iz bambusa

3,99 

Žvilica iz bambusa Dantesmile, priročna za na pot in namenjena večkratni uporabi.

3 na zalogi

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000098 Kategorija: Brand:

Opis

Žvilica je žlica in vilica v enem. Je kos pribora za večkratno uporabo, ki je na eni strani oblikovan v žlico, na drugi pa v vilico. Izdelana je iz 100 % bambusa, zaščitena pa je le z rastlinskim jedilnim oljem.

Ker je tako zelo lahka (cca 10 g), jo lahko pospraviš v torbico/nahrbtnik in bo vedno pri roki. Tako se boš lahko izognil/-a vsemu plastičnemu priboru, ki ti bo prekrižal pot. Žvilica je odlično darilo za vsakogar, tudi za tiste prijatelje, ki še ne poznajo življenja brez odpadkov. Morda je to lahko zanje prvi zmanjškarski korak. 😉

Uporaba

Pred prvo uporabo žvilico operi – z gobico in detergentom kot ostalo posodo. Lahko jo daš tudi v pomivalni stroj, a ti vseeno svetujemo ročno pomivanje, da bo zdržala dlje časa. Po vsakem pomivanju, jo je potrebno dobro posušiti, da ne bi začela plesneti.

Žvilico 1 x mesečno oz. po potrebi premaži z jedilnim oljem (npr. kokosovim, olivnim, sončničnim), s tem preprečiš, da se prehitro izsuši in izrabi.

Zanimivost

Si vedel/-a, da bambus sploh ni drevo, ampak ga uvrščamo v družino trav. Bambus zato raste zelo hitro, izdelki iz njega pa so tako veliko bolj trajnostni kot tisti iz lesa. Bolj konkretno: Mosu bambus, iz katerega izdelujejo tudi žvilice Dantesmile, zraste dnevno tudi po 1 meter. Za rast ne potrebuje veliko vode in za vzgojo ni potrebno posegati po škodljivih pesticidih. Skrb za dobrobit pand, ki se z bambusom prehranjujejo pa je odveč, saj je to druga vrsta bambusa, ki pandam ne gre zelo v slast. Poleg tega pa bambus pridobivajo iz posebej vzgojenih nasadov in ne ogrožajo življenjskega prostora pand.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Žvilica iz bambusa”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…