🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Žvilica iz bambusa

3,99 

Žvilica iz bambusa Dantesmile.

Šifra: 000098 Kategorija: Brand:

Opis

Žvilica je vilica in žlica v enem. Je kos pribora za večkratno uporabo, ki je na eni strani oblikovan v žlico, za drugi pa v vilico. Izdelana je iz 100% bambusa, zaščitena pa je le z rastlinskim jedilnim oljem. Ker je tako zelo lahka (8-10g), jo lahko pospraviš v torbico/nahrbtnik in bo vedno pri roki. Tako se boš lahko izognil/-a vsemu plastičnemu priboru, ki ti bo prekrižal pot. Žvilica je odlično darilo za vsakogar, tudi za tiste prijatelje, ki še ne poznajo življenja brez odpadkov. Žvilica je lahko prvi korak.

Uporaba

Pred prvo uporabo žvilico operi – z gobico in detergentom kot ostalo posodo. Lahko jo daš tudi v pomivalni stroj, a se zaradi podaljšanja življenjske dobe to odsvetuje. Po vsakem pranju jo je potrebno dobro posušiti.

Žvilico 1x mesečno premaži z jedilnim oljem (kokosovim, olivnim, sončničnim itn.)

Shranjevanje

Žvilico pospravi v nahrbtnik/torbico in jo imej vedno pri roki.

Zanimivost

Si vedel/-a, da bambus sploh ni drevo, ampak ga uvrščamo v družino trav. Bambus zato raste zelo hitro, izdelki iz njega pa so tako veliko bolj trajnostni kot tisti iz lesa. Bolj konkretno: Mosu bambus, iz katerega izdelujejo tudi glavnike Dantesmile, zraste dnevno tudi po 1 meter. Za rast ne potrebuje veliko vode in za vzgojo ni potrebno posegati po škodljivih pesticidih. Skrb za dobrobit pand, ki se z bambusom prehranjujejo pa je odveč, saj je to druga vrta bambusa, ki pandam ne gre zelo v slast. Poleg tega pa bambus pridobivajo iz posebej vzgojenih nasadov in ne ogrožajo življenjskega prostora pand.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva linija izdelkov za dom brez odpadkov in naravnih izdelkov v Sloveniji. Lastnica podjetja Jasmina Avbar pravi tako:

“Danesmile je posvečen mojemu sinu Danteju in vsem sinovom in hčeram našega PLANETA.”

Pot zmanjševanja odpadkov je lahko uspešna le, če spremenimo svoje navade in uporabljamo čim manj izdelkov za enkratno uporabo.

Zato pri Dantesmile uporabljajo le ekološki bombaž, za izdelavo folij uporabljajo čebelji vosek lokalnega ekološkega čebelarja, Jasmina nabira smolo iz okoliških gozdov. Izdeluje tudi Kafetkarce, krpice za pomivanje posode iz rabljenih jutinih vreč, ki jih dobi od lokalnih pražarn kave. Za njihove »lesene« izdelke za večkratno uporabo uporabljajo trajnostni moso bambus in ne les. Nasadili so tudi testni nasad buče lufa, ki se super obnesejo namesto plastičnih gobic v kuhinji in kopalnici.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Žvilica iz bambusa”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja