✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Zobna ščetka iz bambusa Dantesmile

3,69 3,99 

Mehka zobna ščetka za odrasle Dantesmile, z bambusovim ročajem in sintetičnimi ščetinami v različnih barvah, brez embalaže.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Dantesmile nam izdelke pošlje v kartonasti škatli, z rabljenim kartonastim polnilom. Oboje predamo naprej v uporabo slovenskim podjetjem, ki jim škatle pridejo prav za pošiljanje njihovih paketov.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000075 Kategorija: Brand:

Opis

Če iščeš zobno ščetko, ki bo imela manjši okoljski odtis, si lahko omisliš tako iz bambusa, ki je skoraj v celoti biorazgradljiva. Držalo ščetke je narejeno iz bambusovega lesa, ščetine pa iz kvalitetnega Dupont najlona (ki ne vsebuje BPA).

Dantesmile zobna ščetka je na voljo v dveh velikostih, v otroški (predvidoma za otroke do 8. leta starosti) ali odrasli, obe pa imata mehke ščetine. Otroške so na voljo v mavrični barvi, pri odraslih pa lahko izbiraš med naslednjimi barvami ščetin: mavrična, rumena, modra ali zelena.

Obe velikosti ščetk sta na prodaj brez kakršnekoli embalaže. Če želiš, pa ti jo prodajalke ovijejo v košček papirja.

Uporaba in shranjevanje

Ob menjavi zobne ščetke traja nekaj dni, da se nanjo navadimo. Zato nikar ne obupaj, če ti pri prvem ščetkanju ne bo popolnoma ustrezala. Po ščetkanju jo obvezno odloži na suho mesto, na primer v za to namenjeno stojalo za zobne ščetke. Poskrbi le, da ne bo stala v vodi in se bo lahko posušila. S tem ji boš podaljšal-a življenjsko dobo.

Del zmanjškarske filozofije je tudi to, da predmetov ne zavržemo, dokler so še uporabni. Zato je smiselno, da zobno ščetko, ko bo odslužila svojemu prvotnemu namenu, premestiš na bolj “umazano” delovno mesto. Na primer v delavnico ali v kopalnico. Tam ti bo dobro služila za čiščenje skritih kotičkov.

Dotrajani zobni ščetki s kleščami odstrani ščetine in jih odvrzi med mešane odpadke. Leseni del lahko uporabiš kot oporo rastlinam ali pa ga kompostiraš.

Zanimivost

Si vedel/-a, da bambus sploh ni drevo, ampak ga uvrščamo v družino trav. Bambus zato raste zelo hitro, izdelki iz njega pa so tako veliko bolj trajnostni kot tisti iz lesa. Bolj konkretno: mosu bambus, iz katerega izdelujejo tudi zobne ščetke Dantesmile, zraste dnevno tudi po 1 meter. Za rast ne potrebuje veliko vode in za vzgojo ni potrebno posegati po škodljivih pesticidih. Skrb za dobrobit pand, ki se z bambusom prehranjujejo pa je odveč, saj je to druga vrsta bambusa, ki pandam ne gre zelo v slast. Poleg tega pa ga pridobivajo iz posebej vzgojenih nasadov in ne iz življenjskega prostora pand.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zobna ščetka iz bambusa Dantesmile”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…