Košarica
0,00 €

Žlica iz bambusa

3,49 

Majhna žlica iz bambusa Dantesmile, priročna za na pot, za otroke in namenjena večkratni uporabi.

5 na zalogi

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000232 Kategorija: Brand:

Opis

Majhna žlica iz bambusa je super za tiste, ki se hočejo izogniti še tako majhnemu plastičnemu priboru, ki jim prekriža pot in imajo rajši vedno povsod s seboj svoj pribor za večkratno uporabo. Poleg tega, da ti bo prav prišla kjerkoli na poti, je dobrodošla tudi doma v kuhinji. Uporabiš jo lahko za zajemanje medu, mešanje jutranje kave, pri namazu za kruh, jogurtu… Čisto lepo izgleda pa tudi v domači solnici. Ker je majhna in lesena, z njo radi jedo tudi otroci.

Žlička je izdelana iz bambusa, ima okroglo zajemalno površino in v dolžino meri 16 cm.

Uporaba

Pred prvo uporabo žlico pomij – z gobico in detergentom kot ostalo posodo. Svetujemo ti, da jo tudi sicer rajši pomivaš na roke, saj ji bo pomivanje v pomivalnem stroju skrajšalo življenjsko dobo. Po vsakem pomivanju pa poskrbi, da se žlica dobro osuši.

Žlico 1x mesečno premaži z jedilnim oljem (npr. kokosovim, olivnim, sončničnim), da se ne bo izsušila in  ti bo služila vrsto let.

Zanimivost

Si vedel/-a, da bambus sploh ni drevo, ampak ga uvrščamo v družino trav. Bambus zato raste zelo hitro, izdelki iz njega pa so tako veliko bolj trajnostni kot tisti iz lesa. Bolj konkretno: Mosu bambus, iz katerega izdelujejo tudi žvilice Dantesmile, zraste dnevno tudi po 1 meter. Za rast ne potrebuje veliko vode in za vzgojo ni potrebno posegati po škodljivih pesticidih. Skrb za dobrobit pand, ki se z bambusom prehranjujejo pa je odveč, saj je to druga vrsta bambusa, ki pandam ne gre zelo v slast. Poleg tega pa bambus pridobivajo iz posebej vzgojenih nasadov in ne ogrožajo življenjskega prostora pand.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Žlica iz bambusa”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…