🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Vodotesna kovinska posodica za hrano Elephant box – okrogla

22,90 

Vodotesna kovinska posodica za hrano iz nerjavečega jekla 8,5cm Elephant box – okrogla.

Šifra: 000704 Kategorija: Brand:

Opis

Vodotesna kovinska posodica za hrano je ravno prav velika, da boš lahko v službo odnesel/-a smuti, kosmiče, jogurt s sadjem, narezano melono, oreščke, enolončnico. Z njo lahko tudi nakupuješ v zero waste trgovinah, ali pa vanjo shraniš ostanek hrane, da te bo v hladilniku počakal do naslednjega dne.

Dimenzije: premer 8,5cm, višina 7,5cm, prostornina 450ml, teža 204g.
Posoda je vodotesna zahvaljujoč silikonskemu tesnilu, ki ne vsebuje BPA. Zapre pa se še z dodatnim varovalnim zatičem pri robu.

Posode Elephant box so izdelane iz 204cu in 304 nerjavečega jekla, ki je primerno za stik z živili in se ga lahko naprej reciklira. Ne navzame se vonja in barve živil. Posode lahko shranjuješ tudi v hladilniku in zmrzovalniku.

Uporaba

Vanjo si lahko spakiraš malico za na faks/službo/piknik. Lahko pa jo vzameš sabo na večerjo in si hrano (če bo porcija prevelika) spakiraš za domov. Tako se lahko izogneš nepotrebnim stiroporastim posodam, aluminijastim folijam in plastičnim posodicam za enkratno uporabo.
Pranje v pomivalnem stroju je dovoljeno, pred tem pa je potrebno odstraniti silikonsko tesnilo, ki se nahaja na pokrovu posode. Zanj se priporoča ročno pranje.

Zanimivost

Veš kaj pomeni brez BPA? BPA je okrajšava za spojino bisfenol-A, uporablja pa se ga pri proizvodnji polikarbonatne plastike. To je plastika iz katere so izdelane plastenke, označene pa so z oznako PC ali trikotnikom s št. 7. Škodljiv je zato, ker oponaša delovanje hormonov v telesu, to pa ima lahko negativne vplive na zdravje. Problematičen je tudi zato, ker se prenese na hrano in tekočine, potem pa jih nevede zaužijemo.
Brez BPA so torej tisti plastični izdelki pri katerih se nam ni treba bati, da nam bo kakšen škodljiv delec iz embalaže zašel med hrano.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vodotesna kovinska posodica za hrano Elephant box – okrogla”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja