🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Vodotesna kovinska posoda za hrano Elephant box – 1l

36,00 

Vodotesna kovinska posoda iz nerjavečega jekla za hrano Elephant box 1l.

Šifra: 000702 Kategorija: Brand:

Opis

Vodotesna kovinska posoda za hrano je odlična za shranjevanje kuhane hrane, pa tudi juh, minešter in ostalih tekočih zadev. Vanjo spakiraj malico za v službo/faks in lahko si brez skrbi, da se ti ne bo nič polilo po torbi.

Dimenzije: Dolžina 18,5 cm, širina 1,3 cm, višina 5,5 cm, volumen 1l, teža 400g
Posoda je vodotesna, saj je ob robu nameščeno silikonsko tesnilo, ki ne vsebuje BPA.

Posode Elephant box so izdelane iz 204cu in 304 nerjavečega jekla, ki je primerno za stik z živili in se ga lahko naprej reciklira. Ne navzame se vonja in barve živil. Posode lahko shranjuješ tudi v hladilniku in zamrzovalniku. Pranje v pomivalnem stroju je dovoljeno, pred tem pa je potrebno odstraniti silikonsko tesnilo, ki se nahaja na pokrovu posode. Zanj se priporoča ročno pranje.

Uporaba

Vanjo si lahko spakiraš malico za na faks/službo/piknik. Lahko pa jo vzameš sabo na večerjo in si hrano (če bo porcija prevelika) spakiraš za domov. Tako se lahko izogneš nepotrebnim stiroporastim posodam, aluminijastim folijam in plastičnim posodicam za enkratno uporabo.
Pranje v pomivalnem stroju je dovoljeno, pred tem pa je potrebno odstraniti silikonsko tesnilo, ki se nahaja na pokrovu posode. Zanj se priporoča ročno pranje.

Zanimivost

Veš kaj pomeni brez BPA? BPA je okrajšava za spojino bisfenol-A, uporablja pa se ga pri proizvodnji polikarbonatne plastike. To je plastika iz katere so izdelane plastenke, označene pa so z oznako PC ali trikotnikom s št. 7. Škodljiv je zato, ker oponaša delovanje hormonov v telesu, to pa ima lahko negativne vplive na zdravje. Problematičen je tudi zato, ker se prenese na hrano in tekočine, potem pa jih nevede zaužijemo.
Brez BPA so torej tisti plastični izdelki pri katerih se nam ni treba bati, da nam bo kakšen škodljiv delec iz embalaže zašel med hrano.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vodotesna kovinska posoda za hrano Elephant box – 1l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja