Košarica
0,00 €

Vložene olive Domače dobrote Metka

6,10 

Vložene slovenske oljke sorte belica ali lecchino v slanici iz kuhinje Domače dobrote Metka. Oljke so vložene skupaj z nekaj olivnega olja in vejico rožmarina v 330 ml povraten steklen kozarec.

4 na zalogi

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Metka nam izdelke pripelje osebno in pri tem ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Brez glutena.
Šifra: 1409 Kategorija: Brand:

Opis

Domače olive v slanici so nepogrešljiva sestavina narezkov in pic. Metkine oljke pa so prav posebne, so namreč slovenske in vložene na malce drugačen način. Oljke, ki so skrbno nabrane v vasi Tabor nad Dornberkom, so sorte belica ali lecchino. Po nabiranju jih več kot pol leta pustijo v slani vodi, da izgubijo svojo grenkobo. Nato pa jih vložijo v slanico, s kančkom olivnega olja in vejico rožmarina.

V 330 ml povratnem kozarcu se skriva 225 g čistih oliv.

Uporaba in shranjevanje

Oljke lahko iz kozarca zobaš kar s prsti in brez vsega – saj veš, ko zapašejo olive. 😀 Drugače so super popestritev omak, pice, narezkov, zelenjavnih plošč, rižot… A previdno, v vsaki oljki se skriva koščica.

Pred odprtjem lahko kozarec oljk hraniš na sobni temperaturi, po odprtju pa jih prestavi v hladilnik. V hladilniku bo oljčno olje kristaliziralo, kar se bo pokazalo v obliki trdih mehurčkov ali mastne plasti na vrhu oljk. Ne skrbi, oljke so še vedno užitne, olje pa se bo na sobni temperaturi spet vrnilo v tekoče stanje.

Ko bo kozarec prazen, ga skrbno očisti in prinesi nazaj v Rifuzl, mi pa ga bomo vrnili Metki v ponovno uporabo.

Logotip proizvajalca Domače dobrote Metka

Domače dobrote Metka

Domače dobrote Metka je mlada družinska kmetija iz Dornberka v Vipavski dolini, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo sadja, zelenjave in zelišč. V svojih proizvodih uporabljajo lastne pridelke ali pa se obrnejo na okoliške kmetije. In tako nastanejo okusne domače marmelade s čisto malo sladkorja ali pa take popolnoma brez. Zelenjavo vložijo na kislo ali pa pripravijo različne shranke v obliki zelenjavnih namazov in omak. Domača zelišča in cvetove pa spremenijo v osvežilne sirupe. Si že poskusil-a njihov rožmarinov ali bezgov sirup? 😛

Domače dobrote Metka prepoznamo po izvirnih kombinacijah, preprostih sestavinah, brez umetnih dodatkov in pretiranih količin soli. Skupno pa jim je to, da vse nastane pod rokami marljive Metke, ki v kozarčke vkuha še veliko mero ljubezni.

Izdelke Domače dobrote Metka dobiš v povratnih kozarčkih, ki jih vrnemo Metki, da jih ponovno napolni. Še posebej vesela je tistih kozarcev, ki do nje prispejo že brez nalepke. 😉

Več …

Domače olive (belica ali lecchino, neto plod 225 g), voda, sol, oljčno olje, rožmarin.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vložene olive Domače dobrote Metka”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…