✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Vložene mehiške kumarice Vrtnarstvo Grah

4,40 

Domače vložene mehiške kumarice so prava specialiteta med vložninami Vrtnarstva Grah. Na voljo v povratnem 370 ml kozarčku.

Ni na zalogi

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000690 Kategorija: Brand:

Opis

Si že slišal-a za mehiške kumarice? Gre za vrsto kumaric, ki so po okusu zelo podobne klasičnim, razlikujejo pa se od njih predvsem po obliki, saj so manjše in bolj ovalne. Po vzorcu lupine spominjajo na mini lubenice. 🙂 So ravno tako čvrste in hrustljave kot klasične kumarice za vlaganje, le z malo več semeni v notranjosti.

Mehiške kumarice prideluje in vlaga Nina iz Vrtnarstva Grah, kjer zelenjavo pridelujejo brez škropiv ali umetnih gnojil, ampak z veliko mero truda in ljubezni.

Uporaba in shranjevanje

Odlične so za izdelavo kanapejev ali narezka, lahko pa jih hrustaš kar tako direktno iz kozarčka ali si jih dodaš v sendvič.

Pred odprtjem vložene kumarice shranjuj v omari ali shrambi, po odprtju pa jih prestavi v hladilnik in porabi v nekaj tednih.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, da ga bomo vrnili dobaviteljici v ponovno uporabo.

Logotip proizvajalca Vrtnarstvo Grah

Vrtnarstvo Grah

Nina in Aleš Grah sta želela imeti lasten vrt, saj sta hotela vedeti kaj jesta in kako je to zraslo. V začetku je bil vrt majhen, za njune potrebe, luštno je bilo vsake toliko pogledati, kako dobro raste vsa zelenjava in na koncu je je bilo dovolj tudi za sosede.

Porodila se jima je ideja, da mogoče domačo zelenjavo ponudita tudi drugim. Tistim, ki lastnega vrta nimajo. Zanimanja je bilo veliko, ko pa so ljudje dejansko videli in poskusili zelenjavo, ki sta jo pridelala, povpraševanju ni bilo konca.

Zelenjavo pridelujeta na način, kot so to delale naše mame, babice. Upoštevava pravila dobrih sosedov in kolobarjenja, vedno bolj se orientirata tudi na luno, ko sejeta, delata zastirke, pobirava škodljivce, tako da poseganje po škropilih večinoma ni potrebno.

In ker vsa zelenjava raste v tleh, kjer lahko dobi vsa potrebna hranila za uspešno rast, lahko res “zavohaš” tisto domačo zelenjavo, ki je prav taka kot doma, na vrtovih vrtičkarjev.

Tako njun vrt sedaj obsega nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov in vsako leto ga še povečata. Z zelenjavo so vsako leto zadovoljne tako lokalne gostilne, ki prisegajo na lokalno in kakovostno hrano, ki jo ponudijo naprej, kot tudi stranke, saj se vsako leto radi vračajo po še večje količine.

Več …

Plodovi mehiških kumaric, voda, sladkor, alkoholni kis, začimbe za vlaganje, gorčična semena, sol.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vložene mehiške kumarice Vrtnarstvo Grah”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…