Košarica
0,00 € / kg

Tsampa – pražena ječmenova moka

(1 mnenje stranke)

12,90  / kg

Tradicionalna tibetanska jed iz pražene ječmenove moke. Tsampa s Kmetije Klepec je v Rifuzlu na voljo na rinfuzo. Iz nje si lahko pripraviš hiter in zdrav zajtrk.

Ni na zalogi

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Tsampo dobimo v velikem vedru ali pa v papirnati vreči, ki jo kasneje uporabimo za odlaganje bioloških odpadkov.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1405 Kategorija: Brand:

Opis

Tsampa je tradicionalna jed tibetanskih menihov, ki se je v zadnjih letih razširila tudi pri nas. Začeli so jo pridelovati na kmetiji Klepec in hitro se je razširila po slovenskem trgu. Izdelujejo jo iz domačega ječmena, vzgojenega na belokranjskih njivah ob Kolpi, ki ga prepražijo in zmeljejo. To praženo ječmenovo moko nato zmešamo z mlekom ali vodo, da dobimo okusno kašico, najbolj primerno za zdrav zajtrk, večerjo ali malico. Tsampa je zelo hranljiva, lahko prebavljiva in ima visok delež prehranskih vlaknin. In kar je najboljše, ne vsebuje nobenih umetnih dodatkov, okusov in arom.

Nad tsampo so navdušeni tako odrasli kot otroci. Iz nje lahko pripravimo okusne otroške kašice ali pa konkretne obroke za športnike. Priporoča pa se jo tudi za dodatek prehrani doječih mamic, saj spodbuja nastanek materinega mleka.

V Rifuzlu se izmenjujejo klasična tsampa, čoko tsampa in tsampa lešnik. Ker so na voljo na rinfuzo, ne pozabi na kozarec, ko nas naslednjič obiščeš. 🙂

Priprava in shranjevanje

Tsampa je predhodno popražena, zato dodatnega kuhanja je potrebuje. V skledico nasuješ nekaj žlic tsampe, jo enostavno preliješ z vročim čajem, mlekom ali vodo in dobro premešaš. 1, 2, 3 in zajtrk je pripravljen. Če tsampi dodaš še žlico kakava in nekaj medu, bo še boljša kot priljubljeni čokolino! 😉 Seveda ji lahko dodaš še dodatke po svojem okusu: orehe, mandlje, kokos, rozine, čokolado… Ali pa kar pest svežega narezanega sadja.

Lahko pa tsampo uporabiš tudi za obogatitev sadnega smoothija ali pa jo primešaš svoji beli kavi.

Za shranjevanje bo najboljša posoda, ki jo lahko tesno zapreš. Tako boš tsampo obvaroval/-a pred neželenimi obiskovalci in vlago.

Zanimivost

Tsampa je ena izmed prvih instant jedi na svetu. Instant zato, ker je že v naprej toplotno obdelana in je zato njena priprava zelo hitra.

Logotip proizvajalca Kmetija Klepec

Kmetija Klepec

Kmetijo Klepec iz Bele krajine skupaj držijo družinske vrednote in povezanost med člani družine. Trdno verjamejo v kvaliteto svojih izdelkov in to tudi vedno znova dokazujejo. Na začetku poti (skoraj 50 let nazaj) so se ukvarjali s vzgojo in prodajo zelenjave, kasneje pa so se preusmerili v pridelavo žit ekološke kvalitete. Kmetijo Klepec si zapomniš po izjemno kvalitetnih hladno stiskanih oljih različnih vrst, domačih testeninah, sveže mleti moki (tudi iz kaljenega žita) in tsampi – praženi ječmenovi moki, ki je odličen zdrav zajtrk. In seveda po prijaznih ljudeh. Obisk njihove kmetije, ki je obdana s velikimi polji žit, ajde in drugih poljščin, je prav posebna izkušnja.

V Rifuzlu je tsampa Kmetije Klepec na voljo brez embalaže, dobimo pa jo v velikih vedrih, katera vračamo na kmetijo, da nam jih ponovno napolnijo.

Več …

Klasična tsampa: pražena ječmenova moka.
Čoko tsampa: pražena ječmenova moka, kokosov sladkor, kakav.
Tsampa lešnik: pražena ječmenova moka, lešniki, kokosov sladkor.

1 mnenje za Tsampa – pražena ječmenova moka

  1. Špela

    Preizkusila sem okus Štrudl, ki odlično dopolnjuje mojo trenutno zbirko kosmičev in kaš, saj sem želela imeti tudi “nečokoladno” opcijo ?. Sama tsampa ni preveč sladkana in je blažjega okusa, nato pa te udari močnejši okus jabolk in rozin ?. Super za vse ljubitelje cimeta, jabolk, rozin in seveda štrudla ??.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja