Opis
TaStrletov sladoled “Buhtl” je dobil ime po Mateju – bodočem prevzemniku kmetije, ki mu pravijo “Buhtl”. Zakaj Buhtl? Njegova babica je pekla najboljše buhtle z domačo marelično marmelado! Matejeva sladka pregreha je čokolada, najraje tista z lešniki. Zato je sladoled Buhtl primeren samo za 100 % čokoladne navdušence. V sebi skriva 72 % pravično pridelano čokolado, domačo čokoladno kremo in ročno sesekljane Piemonte lešnike. Da je okus še bolj kraljevski, pa ima dodano tudi izdatno mero gozdnega medu.
Strletovi sladoledi so izdelani na osnovi domačega mleka in mlečnih izdelkov, zato so kremasti in polnega okusa. Trsni sladkor in čokolada sta iz ekološke pridelave, odlikuje pa ju tudi certifikat pravične trgovine. Poleg trsnega sladkorja za slajenje sladoledov uporabljajo tudi domači med, ki so ga pridno nabirale barjanske čebele. V sadnih sladoledih uporabljajo samo pravo sadje, takšno, ki je do svoje polne zrelosti raslo na drevesu, grmu, v zemlji. Vsi džemi, kreme in pekovski izdelki, ki pristanejo v sladoledih pridejo izpod pridnih rok Strletove ekipe.
V Rifuzlu so TaStrletovi sladoledi na voljo v najrazličnejših okusih, ki bodo zadovoljili tako sadne, kot čokoladne sladokusce:
- TaStrletov sladoled – “Buhtl” Matej
- TaStrletov sladoled – “Skutka” Simon
- TaStrletov sladoled – gospodar Marko
- TaStrletov sladoled – gospodarica Zdenka
- TaStrletov sladoled – Matchatella
- TaStrletov sladoled – Strlečatela
- TaStrletov sladoled – gozdna borovnica
- TaStrletov sladoled – lešnik Piemonte
- TaStrletov sladoled – pistacija
- TaStrletov sladoled – vanilija bourbon
- TaStrletov sladoled – veganski mango
- TaStrletov sladoled – veganski črni ribez
V zamrzovalniku jih najdeš v papirnatih lončkih v dveh različnih velikostih: 240 ml in 470 ml.
Uporaba in shranjevanje
V kolikor se boš lahko uprl-a in ga prinesl-a do doma, ga shranjuj v zamrzovalniku, saj bo le tako ohranil svojo pravo svežino in okus. 😀
Ko bo posodica prazna, jo brez slabe vesti odvrži med biološke odpadke, saj je popolnoma biorazgradljiva (tudi nalepka na njej).
Zanimivost
TaStrletovi sladoledi, ki jih ponujamo v Rifuzlu, so pakirani v posebno izdajo lončkov brez čudovito oblikovanih, a žal plastičnih nalepk. S Špelo, ki je glavna ustvarjalka sladoledov na kmetiji, smo se dogovorili, da poskusimo prodajo sladoledov brez pisanih nalepk in dokazali, da so sladoledi tako ZELO dobri, da sploh ne potrebujejo privlačne nalepke. 😉 Lončki pa so tako popolnoma biorazgradljivi. 🙂
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.