🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Svilena zobna nitka kardamom

5,90 

Svilena zobna nitka Georganics v stekleni posodici, okus kardamoma, v kartonski škatlici.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000073 Kategorija: Brand:

Opis

Si želiš svojo rutino osebne nege razširiti tudi na zobno higieno, a te plastika pri embalaži tovrstnih izdelkov ovira? V Rifuzlu najdeš svilene (ali veganske (povezava do izdelka)) zobne nitke, ki ti bodo poleg ostalih izdelkov za ustno higieno (povezava do kategorije izdelkov-npr. zobna higiena) pomagali pri zmanjšanju količine odpadkov tudi v kopalnici.

Svilene zobne nitke Georganics so narejene iz ahmisa svile, zaščitene s premazom voska kandalie ter z dodanim eteričnim oljem kardamoma, kar jim daje svež in pekoč priokus, podobnem ingverju.
Izdelek je naravnega izvora in prav zato tudi biorazgradljiv. Paketu je priložena steklena posodica z aluminijastim pokrovčkom z robnim nožkom, ki ti omogoča razrez nitke na željeno dolžino ter 1 refil zobne nitke (dolžine 30 m). Pakirano je v kartonasto embalažo.

Uporaba in shranjevanje

Zobno nitko, zataknjeno za zarezo na kovinskem pokrovčku nežno izvleci do želene dolžine in jo s stranskim gibom odreži. Nato lahko nitko oviješ okoli palca ter s kratkimi gibi pričneš s čiščenjem medzobnih prostorov.

Po uporabi nitko odvrzi med biološke odpadke ali v kompost, kartonasto embalažo pa v reciklirani papir. Ko nitko porabiš do konca, se odpravi v Rifuzl, kjer lahko kupiš samo paket refila (povezava do izdelka). V tem paketku se nahajata dva zavojčka zobne nitke, stekleničko za shranjevanje pa tako lahko ponovno uporabiš.

Shranjuj na suhem mestu. Ker je embalaža steklena in zato krhka, bodi pri uporabi previden-a, saj lahko pade na tla in se razbije.

Zanimivost

Ahmisa svila je narejena iz zapredij Bombyx mori sviloprejk in jih je zaradi fleksibilnih pramenov mogoče v manjši meri uporabiti tudi za proizvodnjo tekstila. Podjetje Georganics je ustvarilo tudi temu primerne zobne nitke, ki se vedejo kot niti tekstila in so zato primerne za medzobno higieno. Sestava iz popolnoma razgradljivih naravnih materialov predstavlja dodatno prednost, saj lahko odpadno nitko odvržeš kar v kompost ali med biološke odpadke.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Svilena zobna nitka kardamom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja