Opis
Zadruga BUNA zagotavlja pravično pridobivanje surovih kavnih zrn iz dreves kolumbijskih kavovcev. Kavna zrna sorte arabica (caturra in castillo) v Evropo potujejo po kratki pravičnotrgovinski poti ter se pripravijo za aromatičen postopek praženja kar pri nas, v Sloveniji.
Kavna zrna so ročno obrana ter pražena na dan označen na deklaraciji izdelka.
V kolikor obožuješ kavo in si želiš svežega, aromatičnega okusa prave kolumbijske arabica kave, le prinesi svojo posodico v Rifuzl in si priskrbi svojo zalogo kavnih zrn za tisti pravšnji jutranji kick-start tvojega vsakdana!
Uporaba in shranjevanje
Za sveže pražena kavna zrna priporočamo, da jih uporabiš v približno enem mesecu od datuma, zapisanega na deklaraciji, ko so bila pražena. V kolikor boš kavna zrna hranil-a dlje, lahko njihov okus in aroma začnejo bledeti. Pravilno shranjena v tesno zaprti embalaži, na hladnem in suhem prostoru, stran od vlage, so uporabna tudi do dveh let od praženja.
Kavna zrna zmelji v mlinčku za kavo. Za pripravo turške kave vodo segrej skoraj do vretja, kozico odstavi in vanjo vmešaj običajno količino mlete kave. Pusti 2-3 minute ter prelij v skodelico s čim manj kavne usedline (zoca).
Zanimivost
Surova sivo-zelena kavna zrna rastejo na nizkih drevesih kavovcih z debelimi debli in velikimi listi. Najbolje uspevajo na višini med 500-1700 metri nadmorske višine-zanimivo je, da ravno najboljša in najkakovostnejša zrna rastejo višje, čeprav jih je manj!
Kava je pa nepogrešljivo aromatično živilo, ki ga redkokdo ne uporablja v današnjem času zaradi svojega poživilnega učinka ter domačega okusa. Odlično se obnese tudi kot kozmetično sredstvo pri izdelavi maskaza obraz ali pilingov, saj deluje kot čistilno sredstvo, poleg tega pa še energično poživlja telo in imunski sistem!
Za več informacij o zadrugi BUNA in njihovi aromatični kavi najdeš tukaj.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.