Opis
Nalijmo si čistega vina – veganski “tatarci” niso samo za vegane. In tale mojstrovina izpod rok Fržka je prepričala še vsakogar. Odlično kombinacija fižola, suhih paradižnikov in prave mere začimb ne sme manjkati pri obloženi praznični mizi. Ali pa kar tako – kot zdrav namaz za zajtrk, malico ali večerjo.
Uporaba in shranjevanje
“Tatarca” si namaži na sveže popečen kruh, toast ali hrustljave krekerje. Ne pozabi na podlago – priporočamo ti tole vegansko maslo. Lahko pa direktno v tatarca pomakaš tudi krekerje, grisine ali svežo zelenjavo narezano na palčke.
Kozarček z namazom shranjuj v hladilniku, po odprtju pa ga porabi v petih dneh.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.
Zanimivost
Veganske različice tatarskih biftkov ponavadi temeljijo na leči, pri Fržku pa so predani slovenskemu fižolu in so naredili tatarca na osnovi fižola. S tem so pokazali, da lahko namaz nastane tudi iz lokalne surovine in je lahko še bolj okusen in hranilen!
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.