✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko domače maslo Kukenberger

6,00 

Ekološko domače maslo iz senenega mleka Ekološke kmetije Kukenberger 180 g v povratnem steklenem lončku.

Ta izdelek lahko kupiš le preko Rifuzlove naročilnice ali v trgovini.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,20 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000783 Kategorija: Brand:

Opis

Kukenbergerjevo domače maslo, po domače “putr”, je mlečni izdelek iz ekološkega senenega mleka. Pripravijo ga iz pasterizirane smetane, ki nato fermentira v kislo smetano. S procesom, ki mu rečemo metenje, iz nje pridobijo maslo. To, da je narejeno iz kisle smetane, ga naredi še posebej aromatičnega, ima pa tudi daljši rok uporabe. Prav tako je dobro mazljivo, še bolj pa bo, če ga boš pred uporabo za nekaj minut postavil-a na sobno temperaturo. Maslo ni kasneje nič toplotno obdelano in je brez umetnih dodatkov in konzervansov. Kot vsi Kukenbergerjevi izdelki je tudi ta nabrizgan v povraten steklen lonček, ki ga vrnemo nazaj kmetiji, da ga ponovno napolni.

Uporaba in shranjevanje

Domače maslo je nepogrešljiva sestavina vsakega zajtrka – na kruhu z domačo marmelado ali medom. Dodaš ga lahko omakam in namazom ali pa ga uporabiš pri pripravi sladic. Z njim lahko zabeliš kuhan krompir, ga namažeš na sveže pečen toast, ga dodaš v rižoto, da bo bolj kremasta…
Rifuzlarji smo zbrali nekaj receptov, ki so ti lahko v navdih pri uporabi masla:

Maslo shranjuj v hladilniku. Pred uporabo ga lahko za par minut postaviš na sobno temperaturo, da bo bolj mazljivo.

Zanimivost

Veš kaj je seneno mleko? Dajejo ga živali, ki se v glavnem prehranjujejo s senom in ne s silažo. To pomeni, da imajo pozimi na jedilniku seno (in nekaj malega močnih krmil), poleti pa se pasejo na travnikih. Na kmetiji Kukenberger se resnično trudijo za dobrobit živali, kar se kaže tudi na kvaliteti mlečnih izdelkov. Seneno mleko ima v primerjavi s konvencionalnim mlekom dokazano ugodnejšo maščobnokislinsko sestavo ter vsebuje več vitamina E in β-karotena.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Kukenberger

Ekološka kmetija Kukenberger

Ekološka kmetija Kukenberger se razprostira na 24 ha površine v okolici Trebnjega. Pohvalijo se lahko z ekološkim certifikatom za vse svoje mlečne izdelke, ter z mnogimi državnimi nagradami. Njihova posebnost so seneno mleko in iz njega pripravljeni mlečni izdelki, ki so najvišje možne kakovosti, saj so živali hranjene 100% brez silaže. Kravam je na voljo prostoren in odprt hlev, najboljše pa se počutijo na paši, kjer tudi preživijo večji del leta. Mleko v glavnem predelujejo v jogurte, skute in sir, velik nabor Kukenbergerjevih izdelkov pa najdeš tudi v Rifuzlovem hladilniku.

Ker se zavedajo, da dobrega podjetja ni brez dobrih ljudi, se zelo trudijo, da delovni čas prilagodijo ljudem in ne ljudi delovnemu času. Skrbijo za dobro vzdušje v kolektivu in se neprestano izobražujejo ter izpopolnjujejo na vseh področjih.

Ekološka kmetija Kukenberger je pred nekaj leti naredila zelo velik korak v ponudbi brezembalažnih mlečnih izdelkov v Sloveniji, saj so večji del svoje ponudbe zapakirali v povratno stekleno embalažo. In to ne le za potrebe Rifuzla, temveč za vse svoje stranke. Zelo pohvalno! Embalaža tako kroži med kmetijo in strankami, med tem pa se napolni s prvovrstnimi mlečnimi izdelki.

Več …

Smetana (mleko)* (ZTP Haymilk - mleko senene prireje), kulture.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko domače maslo Kukenberger”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja